Romige kip uit de oven
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram kipfilet
- Snuf zout en peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 100 gram ui
- 60 gram Griekse yoghurt 0% of 0,1%
- 60 gram zuivelspread light bieslook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 60 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Snijd de tomaten in blokjes
- Verhit de olie in een pan en bak de kipfilet rondom aan, deze hoeft nog niet geheel gaar te worden
- Doe de kipfilet vervolgens in een ovenschaal
- Fruit kort de knoflook en ui in dezelfde pan
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak kort mee
- Voeg de zuivelspread, Griekse yoghurt en Italiaanse kruiden toe
- Meng alles goed door elkaar
- Giet het mengsel over de kipfilet
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie
- Zet de schaal in de oven gedurende 20 minuten
- Strooi na 20 minuten de kaas erover heen
- Zet nogmaals 15 minuten in de oven (nu zónder aluminiumfolie)
- Serveer met bv. rijst en groenten
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 2 porties
- bereidingstijd: 00:50
- 300 gram per portie
- 372 kcal
- 43 gram eiwit
- 9,7 gram koolhydraten
- 17 gram vet