Na 6 maanden zijn we samen bijna 26kg afgevallen!

Afvallen, daar waren we nooit echt mee bezig. Een dieet, dat zagen we niet zitten. Je hoort zo vaak dat daarna de kilo’s er weer aanvliegen als je stopt met het dieet.
Dat er een beetje vanaf zou kunnen wisten we wel, maar we zaten goed in ons vel en dat vonden we prima zo.
Toch kreeg ik daar na de bevalling van onze jongste dochter wat meer moeite mee. De zwangerschapskilo’s bleven plakken en dat vond ik helemaal niks.
Mijn moeder was ondertussen bij Sander een traject aan het volgen. In eerste instantie was ik sceptisch; vast weer zo’n programma waarna de kilo’s er gewoon weer bijkomen. Toen ik me er wat meer in ging verdiepen (mijn moeder bleef afvallen terwijl ze er toch geen gekke dingen voor deed), was mijn interesse gewekt.
Na er met Mark over te hebben gesproken, besloten we om ons allebei aan te melden bij Ellen. Niet te lang over nadenken, gewoon doen!

Spannend was het wel, we stelden hoge doelen (beide rond de 10/13kilo afvallen) en kozen ervoor om dit binnen 6 maanden te halen. Confronterend was het ook; de foto’s, het opschrijven van je eetpatroon. De start was pittig. Na een hele interessante en leerzame presentatie over voeding, moesten we alles wat we aten afwegen en eerste 2/3 weken hebben we dit heel netjes gedaan. Daarna werden we er wat losser in, ook omdat we snel doorhadden welk effect deze aanpak op ons lichaam had. In die eerste weken heb met name ik ook wel wat honger gehad, maar je lichaam went snel aan de nieuwe manier van leven. Want dat is het, je gaat op een andere manier tegen voeding aankijken en bent veel bewuster bezig met wat je eet. Dat betekent niet dat we bijvoorbeeld de friet en chocola laten staan of niet meer gaan uiteten. We gaan er wel veel bewuster mee om en letten op een goede balans (kijkende naar wat je in een week eet/drinkt).

We hebben, samen met Ellen, ontzettend veel plezier gehad om onze doelen steeds maar aan te scherpen, want de kilo’s vlogen ervan af (ondanks de zomer en de vele ijsjes…).
Na 3 maanden waren onze doelen al bijna bereikt. Mark was 7 kilo kwijt en ik bijna 12 kilo en de nodige percentages aan vet. Dat was voor ons belangrijk, maar belangrijker was dat we ons veel fitter voelden. Heerlijk! Vol goede moed gingen we verder en zijn we uiteindelijk, na 6 maanden, 10 en bijna 16 kilo afgevallen!

Hoe we nu, na het traject, verder gaan? Zoals we ook gestart zijn bij FitFanatics. Het is voor ons een gewoonte geworden om bewuster om te gaan met voeding en daar bepaalde keuzes in te maken. Lastig? Helemaal niet, want het lukt ons om zelfs met 2 jonge kinderen gezond en gevarieerd te eten. En of we extreem zijn gaan sporten? Ook dat niet, we hebben beide het hardlopen opgepakt en proberen dit goed bij te houden.

Ellen, ontzettend bedankt voor je steun en support! Je hebt ons veel geleerd over voeding, hoe daar mee om te gaan en hoe te variëren.

Mark en Floor

 

 

 

 

 • Before

  Before

 • After

  After

 • Before

  Before

 • After

  After

 • Before

  Before

 • After

  After

 • Before

  Before

 • After

  After

 • Before

  Before

 • After

  After

 • Before

  Before

 • After

  After