Smaakvolle aardappelen
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 50 gram roomboter
- laurierblaadjes
- takjes rozemarijn
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 L water
- Zeezout
- Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spoel de aardappels schoon en laat de schil zitten.
- Zet ondertussen een pan water met de bouillonblokjes op het vuur en breng aan de kook.
- Snijd met een scherp mesje elke aardappel in de breedte 4 of 5 keer in tot bijna onderaan, pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
- Stop in elk gleufje een paar takjes rozemarijn. Leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal.
- Giet de kokende bouillon erop tot de aardappelen net niet helemaal onder staan.
- Verdeel de boter in blokjes over de aardappelen en breng het op smaak met wat zeezout en peper.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
- Na ongeveer 30 minuten haal je de folie eraf en laat je ze nog ongeveer 20 minuten garen tot ze goudbruin zijn.
- Wil je zeker weten dat ze gaar zijn? Prik dan met een scherp mes in de aardappels.
- Wanneer de aardappels gaar zijn, kun je ze gelijk serveren. Dit kan naar eigen smaak met of zonder de bouillon.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 01:10
- 125 gram per portie
- 222,8 kcal
- 3,5 gram eiwit
- 25,8 gram koolhydraten
- 11 gram vet