Smaakvolle aardappelen

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 50 gram roomboter
  • laurierblaadjes
  • takjes rozemarijn
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 L water
  • Zeezout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de aardappels schoon en laat de schil zitten.
  3. Zet ondertussen een pan water met de bouillonblokjes op het vuur en breng aan de kook.
  4. Snijd met een scherp mesje elke aardappel in de breedte 4 of 5 keer in tot bijna onderaan, pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
  5. Stop in elk gleufje een paar takjes rozemarijn. Leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal.
  6. Giet de kokende bouillon erop tot de aardappelen net niet helemaal onder staan.
  7. Verdeel de boter in blokjes over de aardappelen en breng het op smaak met wat zeezout en peper.
  8. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
  9. Na ongeveer 30 minuten haal je de folie eraf en laat je ze nog ongeveer 20 minuten garen tot ze goudbruin zijn.
  10. Wil je zeker weten dat ze gaar zijn? Prik dan met een scherp mes in de aardappels.
  11. Wanneer de aardappels gaar zijn, kun je ze gelijk serveren. Dit kan naar eigen smaak met of zonder de bouillon.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 01:10
  • 125 gram per portie
  • 222,8 kcal
  • 3,5 gram eiwit
  • 25,8 gram koolhydraten
  • 11 gram vet