Succesverhalen FitFanatics | ”Ik heb geleerd hoe ik mijn voeding en beweging kan afstemmen op de weekenden”

Eind februari 2020 vond ik dat het tijd was om “gezonder” te gaan leven, wat dat op dat moment ook mocht betekenen. Voorheen zei ik altijd dat als ik de “triple digets” op de weegschal zag ik weer ging afvallen. Die triple digets gingen echter niet meer vanzelf weg… Ik woog bijna 111kg en kleren met maat XL begonnen steeds strakker te zitten. Dit had vooral te maken met de weekenden die steevast bestonden uit veel biertjes drinken. De eerste twee weken heb ik het zelf geprobeerd, dat lukte aardig maar ik had een stok achter de deur nodig. Hierop heb ik zelf contact gezocht met Sander. Ik volgde fitfanatics al langer op de socials en zag veelvuldig diverse succesverhalen voorbij komen in mijn tijdlijn.

Afvallen is voor mij niet makkelijk, ik houd van een biertje en “goed en veel” eten. Daarbij komt kijken dat “nee” zeggen moeilijk is, ik ben er graag bij…al is het maar voor de gezelligheid. Sander heeft vanaf het begin gezegd; “ik kan je met van alles helpen Frank, maar je moet het zelf doen of in dit geval zei hij vooral wat ik niet moest doen”. Om de twee weken plande we een weegmoment in en werd er een voedingsschema opgesteld. Het fijne daarvan is dat je om toewerkt naar een moment om de afgesproken doelen te meten en te bespreken. Daarnaast heb ik geleerd hoe je naar eten kunt kijken door te letten op de voedingswaardes. Dit heeft er voor gezorgd dat ik bewuster met voeding heb leren omgaan. En die weekenden; Tja…Mr. Covid zorgt er uiteraard ook voor dat stappen anders is dan anders maar terug naar die triple digets wil ik niet meer en dreigt het mis te gaan, dan voorzie ik Sander weer van een belletje.

In totaal ben ik niet alleen bijna 15kg afgevallen maar is mijn vetpercentage gedaald met ruim 8% en ben ik 9cm “buik” verloren. Van 111kg naar 96kg…Met mijn bouw en lichaamslengte vind ik het prima zo! Ik heb geleerd hoe ik mijn voeding en beweging kan afstemmen op de weekenden zodat mijn gewicht nu al enkele weken rond de zelfde koers blijft. Daarnaast was het contact met Sander zeer prettig. Dit ging niet alleen over voeding en sporten maar ook over de dagdagelijkse gang van zaken zodat een bezoekje aan Sander niet alleen maar gefocust was op het afvallen. Dat maakte het al met al de investering meer dan waard.

 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?