Succesverhalen FitFanatics | ”Ik ben nu 15 kilo afgevallen, 8 % vet kwijt en rond mijn heupen zelfs 16 CM verloren.”

Trots op mijzelf!

Vlak voor de corona-crisis uitbrak kwam voor mij de spreekwoordelijke druppel, mijn broeken konden amper dicht en truitjes zaten weer veel te strak. En ik wilde echt geen nieuwe garderobe kopen met maten groter.

Ik vond het weer tijd om ‘iets’ te gaan doen, vorige keren waren vooral digitaal of via een boek of koolhydraatarm waar ik nooit heel ver mee kwam en lang vol hield, maar ook weer terug viel.

Toevallig kwam ik bij FitFanatics en Ellen uit. Hier bestaat de mogelijkheid om sporten EN begeleiding rondom afvallen onder 1 dak, ideaal voor een van huis-uit niet sporter en bourgondier. Een dubbele stok achter de deur!!

De knop ging op en enthousiast ging ik aan de slag, het viel niet tegen en de kilo’s vlogen er af… Toen brak corona uit en alles kwam stil te liggen. Ellen stimuleerde mij om vooral door te gaan en coachte mij waar nodig via de app. Zo goed en kwaad als het kon hield ik evengoed iedere 2 weken mijn weeg- en meetmoment en gaf deze digitaal door.

Tevens kregen we via de app allerlei sport-items door, maar dat was op dat moment nog niet voor mij weggelegd en hield ik het vooral bij wandelen. Ik ben super blij dat ik vóór Corona ben begonnen bij FitFanatics, anders had ik zeker die corona-kilo’s eraan gehad. De app hielp mij om structuur in mijn eetpatroon te krijgen. Ik mag en kan alles, als het maar met mate is en als je een dagje een wijntje wil of iets wil bestellen, je maar een andere dag compenseert. Het is eigenlijk ‘leren hoe je weer normaal kan eten’.

Super blij was ik toen de versoepelingen kwamen en ik weer mocht gaan sporten en daadwerkelijk wegen. We hebben mijn streefdoel zelfs 2x bijgesteld omdat het zo lekker ging. Af en toe kwam ik bij Ellen binnen met al een excuus klaar dat het deze keer niet zo goed was gegaan en m’n 2 wekelijks doel waarschijnlijk niet had gehaald, maar toen we eenmaal gingen meten bleek ik toch diverse CM verloren te hebben. Kilo’s zeggen niet alles, kreeg ik iedere keer te horen en dat klopt. Zelfs het sporten begon ik langzaam lol in te krijgen en met het leuke clubje op de dinsdagavond, ga ik graag iedere week om mijzelf uit te dagen.

Ik ben nu 15 kilo afgevallen, 8 % vet kwijt en rond mijn heupen zelfs 16 CM verloren. Het maakt het natuurlijk extra leuk als je vrienden en collega’s je complimenten geven, maar ook zeker dat ik mij gewoon fitter voel. Als kers op de taart ben ik samen met mijn moeder gaan winkelen en heb een hele nieuwe garderobe gekocht, maar dan 2 tot 3 maten kleiner. Super trots ben ik op mezelf.

Ik ken mijzelf, ik loop het risico dat ik ook weer terug val in mijn oude patroon en dat is iets wat ik zeker niet wil. , dus ik blijf lekker sporten onder begeleiding, waar ik nu echt heb geleerd om je ‘core’  te gebruiken bij alle oefeningen en ik blijf 1x in de 6 weken terug komen om te meten om in ieder geval stabiel te blijven en misschien stiekem nog een klein beetje af te vallen.

Ellen & Mark, super bedankt voor jullie ondersteuning afgelopen half jaar!!!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?