Blog no. 3: The Road to Panningen

The Road to Panningen

Inhoudsopgave

Mijn naam is Mark, gewichtsconsulent en trainer bij FitFanatics. Sinds een aantal maanden train ik de mannen van Asbest Sanering Het Zuiden naar hun fietstocht voor het goede doel: fietsen van Parijs naar Panningen. Wekelijks verzorg ik een Indoorcycling training om de mannen optimaal voor te kunnen bereiden op deze mooie tocht.

Team

De mens is tot veel in staat en kan heel erg veel bereiken. Kijk bijvoorbeeld naar de Tour de France waar Egan Bernal vorig jaar en Geraint Thomas het jaar ervoor de eindoverwinning pakte. Hoewel zij wonnen hadden zij een heel team achter zich staan wat hen bijstond en te hulp schoot in de weg naar de gele trui. Soms heb je een sterk team nodig om jouw beoogde doel te halen.

 De training met mijn team was deze keer een anaerobe intervaltraining. Dit is  een heel erg intensieve interval afgewisseld met een rustperiode. De intervallen waren 60 seconden van duur; het rustmoment 3 tot 3.5 minuten. In het begin was het goed bij te houden, maar na 5 intervallen werd het toch wel zwaar. Na 45 minuten hebben we de rit afgesloten en zijn we doorgegaan naar de core training.

Tijdens een kop koffie hebben we nog een korte teambespreking gehad over de fietstocht. In aanloop naar de tocht wordt er i.s.m. Lisa Lamber van Sporthelden, een Indoorcycling-marathon georganiseerd. Ik zal zelf als een van de trainers een uur les geven. De mannen willen als team gaan rijden tijdens de 4 uur durende marathon. Een aantal tips hierbij: Het belangrijkste is dat je goed blijft eten en drinken tijdens de rit, dat je de krachten goed verdeeld en dat je als team voor elkaar klaarstaat en elkaar over de streep trekt.

Een week later stond de training in het teken van de FTP-test. Dit is een test die een betrouwbaar inzicht geeft in de kracht en de conditie. De uitslag is het wattage wat je een uur lang gemiddeld kunt wegtrappen! En helemaal top natuurlijk:  de FTP-waarde was weer verbeterd ten opzichte van de vorige test! Goed gedaan mannen!!

Na de carnaval zullen we meer buiten gaan trainen op de langere duurritten van 3 tot 5 uur maar tijdens de Indoorcycling blijven we ons focussen op de kortere maar intensievere trainingen.

SPINNING MARATHON

Zaterdagochtend 14 maart
Locatie: SportHelden
FitFanatics heeft twee fietsen gereserveerd en er is nog een plek vrij!!
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan bij mij, Sander of Ellen!

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Afvallen na een zwangerschap - waar begin je

Afvallen na zwangerschap: een gezonde aanpak voor nieuwe moeders

Het krijgen van een baby is een van de meest bijzondere en levensveranderende ervaringen voor een...

Bekijk artikel

Triceps trainen (inclusief 5 oefeningen)

Triceps trainen (inclusief 5 oefeningen)

Triceps trainen is een belangrijk onderdeel van een goed uitgebalanceerd fitnessprogramma. Vaak wordt er veel aandacht...

Bekijk artikel

Snel afvallen is dat wel verstandig

Snel afvallen, is dat wel verstandig?

In onze hedendaagse samenleving is de belofte van snel afvallen erg verleidelijk. Zeker met uitspraken zoals...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Private gym in Panningen

Zomer(stop) actie!

10 personal trainingen met ruim €150,- korting!

10 personal trainingen inclusief begin en eindmeting en mogelijkheid tot zelf trainen met op maat gemaakt schema €549,-

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer sporters door blijven trainen tijdens de zomerstop om weer fit te beginnen aan het nieuwe seizoen.

Bij Fitfanatics bieden wij deze mogelijkheid onder professionele begeleiding. Wat kun je verwachten?

*Actie geld voor zowel Fitfanatics leden als niet leden en loopt tot 13 juni 2024