Tomaat pastinaak soep
Ingrediënten voor 4 porties
- 4 tomaten
- 1 pastinaak (+/- 125 gram)
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- plakje verse gember
- 70 gram tomatenpuree
- 1,5 groente bouillonblokje
- 1 eetlepel olijfolie
- 750 ml water
- takje peterselie (garnering)
Bereidingswijze
- Snij de tomaten in vieren
- Schil de pastinaak en snij in stukjes
- Pel en snipper de ui en knoflook en hak de gember en peterselie fijn
- Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember (naar smaak) 5 minuten op middelhoge temperatuur
- Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten mee
- Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep met een staafmixer en bestrooi met de fijngesneden peterselie
Bijzonderheden
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:35
- 250 gram per portie
- 85 kcal
- 2 gram eiwit
- 9,8 gram koolhydraten
- 3,4 gram vet