Tonijn wrap met avocado
Ingrediënten
• Een halve avocado
• Een halve eetlepel citroensap
• 2 volkoren tortilla wraps (á 40 gram)
• 100 gram tonijn op waterbasis (uitgelekt)
• 1 bosui
• 4 plakjes gebraden rosbief/fricandeau (vleeswaren)
• 30 gram rucola
• 1 eetlepel olijfolie
• Een snufje zout en peper
Bereidingswijze
• Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in dunne plakken en besprenkel met het citroensap
• Snijd de bosui in ringetjes
• Verwarm de wraps in een (grill)pan
• Bestrijk de wraps met een beetje olijfolie en beleg met fricandeau. Breng deze op smaak met een snufje peper en zout
• Snijd de bosui in ringetjes en leg deze op de rosbief of fricandeau (afhankelijk van wat je gekozen hebt). Leg de stukjes avocado op de bosuitjes, daarop de tonijn en daarop de rucola
• Druppel de rest van de olijfolie over de rucola
• Rol de tortilla’s stevig op en leg eventueel de wraps op de vouwnaad nog een keer in een grillpan of onder de grill en grill in 2-3 min.
• Snijd de wraps in gelijke stukken
Bijzonderheden
Recept is op basis van 2 stuks
- bereidingstijd: 00:15
- 250 gram per stuk
- 344 kcal
- 24 gram eiwit
- 22 gram koolhydraten
- 17,5 gram vet