Tonijnsalade
Ingrediënten
- 100 gram uitgelekte tonijn (blik op waterbasis)
- 1 little gem (mini krop romeinse sla)
- 50 gram cherry tomaatjes
- 60 gram komkommer
- 1/4 rode ui
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel (pot)
- 50 gram magere yoghurt
- Peper en zout naar smaak
- 1 takje verse bieslook en peterselie (optioneel)
Bereidingswijze
- Laat de tonijn uitlekken in een zeef
- Snij de little gem door de helft en haal de blaadjes los en was deze met koud water
- Snij de komkommer en tomaatjes en de rode ui in halve ringen
- Meng de yoghurt met de mierikswortel en breng het op smaak met zout en peper
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en voeg de dressing van yoghurt als laatste toe
- Meng het geheel en voeg eventueel nog wat bieslook en peterselie toe
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:10
- 340 gram per portie
- 179,6 kcal
- 29,5 gram eiwit
- 7,6 gram koolhydraten
- 2,7 gram vet