Vakantietips

Nog een vakantie op de planning en maak je je druk over of je wel in shape blijft en of al die trainingssessies en het goed letten op je voeding al die tijd voor niks is geweest?… Wees gerust en luister gewoon even naar onze vakantietips, dan komt het helemaal goed! ????

TIP 1: Toch trainen? Train kort en niet te zwaar ????️
Nee, je verliest niet in een week of twee weken tijd ineens al je spiermassa- en kracht. Dit proces treedt pas na +/- 3 tot 4 weken op. Het is af en toe zelfs goed even je rust te nemen. Wil je toch gedurende je vakantie lekker bezig blijven, plan dan korte, niet al te intensieve workouts die zorgen voor een lekkere pomp. Toch nog even getraind, maar energie genoeg over voor de rest van je dag!

TIP 2: Keep it simple ????
Geen gym in de buurt? No worries! Train met je eigen lichaamsgewicht of bestel elastische/weerstandsbanden. Deze zijn ideaal tijdens een vakantie en er zijn erg veel oefeningen mee te doen.

TIP 3: Geniet, maar eet met mate ????
Dat je de teugels tijdens een vakantie nu eenmaal wat meer laat vieren dan normaal is helemaal niet erg. Af en toe een frietje, een pizza(punt) of een lekker ijsje, geen probleem! Let vooral op je totale calorie-inname en kies af en toe bewust ook eens voor een gezonder tussendoortje zoals vers fruit.

TIP 4: Vergeet je eiwitten niet ????
Inmiddels weet je dat verlies van spiermassa- en kracht pas na enkele weken in werking treedt. Uiteraard speelt ook voeding hier een bepaalde rol in. Om dit afbraakproces te vertragen is het belangrijk om dagelijks voldoende eiwitrijk voedsel te blijven eten. Koop voor tussendoor bijv. wat noten of iets van zuivel en bestel tijdens het avondeten een lekker stukje vlees, zoals kip of biefstuk.

TIP 5: Geen vette hap ná de alcohol ????
Gaan er bij jou de nodige biertjes of andere alcoholische versnaperingen in tijdens je vakantie? Je kunt beter vóórdat je begint met drinken zorgen dat je voldoende gegeten hebt, dan wanneer je de verleiding uiteindelijk ná het drinken niet meer kunt weerstaan. Alcohol zorgt  namelijk voor extra vetopslag als je tijdens het drinken veel extra calorieën nuttigt. Iets wat je zoveel mogelijk wilt voorkomen natuurlijk!

Heb je je nu achteraf toch helemaal laten gaan, geen ramp. Een extra goede reden om na je vakantie weer naar een bepaald doel toe te werken!

HAPPY HOLIDAYS! ????