Kwarktaart
Ingrediënten taart
- 1000 gram magere kwark
- 250 gram bosbessen
- 1 pakje gelatine
- Optioneel: aardbeien als garnering
Ingrediënten bodem
- 130 gram dadels zonder pit
- 40 gram kokosolie
- 40 gram ongezouten noten
- 75 gram havermout
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en maal dit fijn met een keukenmachine of staafmixer
- Verdeel het over de bodem en druk het goed aan met een lepel
- De bodem kan nu de oven in (10 minuten op 180 graden) of in de koelkast
- Leg de gelatine in koud water en meng ondertussen de kwark met elkaar
- Als de gelatine goed geweekt is knijp je die goed uit en leg je in een klein pannetje met een bodempje water en breng het aan de kook zodat het goed mengt
- Laat het vervolgens afkoelen en meng het met de kwark
- Voeg daar tot slot nog de bosbessen en optioneel de aardbeien nog aan toe en giet het geheel over de bodem
- Strijk de taart nog glad met eventueel een lepel
- Zet de taart voor minstens 3 tot 4 uur in de koelkast
Bijzonderheden
Recept is op basis van 12 stukken
- bereidingstijd: 03:30
- 85 gram per stuk
- 159,2 kcal
- 10,7 gram eiwit
- 16,5 gram koolhydraten
- 5,6 gram vet