Vega pasta met bloemkool-roomsaus

Ingrediënten:

  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 70 gram volkoren pasta
  • 50 gram rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram geroosterde hazelnoten
  • 50 gram spinazie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 25 gram zuivelspread light bieslook
  • 25 gram geraspte oude kaas
  • ½ groente bouillonblokje
  • 5 milliliter olijfolie
  • Naar smaak peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng 2 pannetjes water aan de kook en verkruimel in elk pannetje een kwart bouillonblokje.
  2. Blancheer in één pannetje de bloemkoolrijst voor 1 à 2 minuten. Giet af en laat uitstomen. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  3. Kook in het andere pannetje de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
  4. Snipper ondertussen de ui en de knoflook en hak de hazelnoten.
  5. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook aan.
  6. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden toe en de spinazie. Laat de spinazie slinken.
  7. Meng met de staafmixer de zuivelspread, de bloemkoolrijst en het kookvocht tot een gladde saus.
  8. Voeg vervolgens de gekookte pasta en de bloemkoolsaus toe aan de hapjespan met het spinaziemengsel. Verwarm en meng het geheel goed.
  9. Voeg vervolgens de kaas toe en vermeng goed, totdat de kaas gesmolten is. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  10. Garneer her bord met de gehakte hazelnoten.

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:20
  • 450 gram per portie
  • 575 kcal
  • 24 gram eiwit
  • 56 gram koolhydraten
  • 26 gram vet