Vega pasta met bloemkool-roomsaus
Ingrediënten:
- 100 gram bloemkoolrijst
- 70 gram volkoren pasta
- 50 gram rode ui
- 1 teentje knoflook
- 10 gram geroosterde hazelnoten
- 50 gram spinazie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 25 gram zuivelspread light bieslook
- 25 gram geraspte oude kaas
- ½ groente bouillonblokje
- 5 milliliter olijfolie
- Naar smaak peper en zout
Bereidingswijze:
- Breng 2 pannetjes water aan de kook en verkruimel in elk pannetje een kwart bouillonblokje.
- Blancheer in één pannetje de bloemkoolrijst voor 1 à 2 minuten. Giet af en laat uitstomen. Bewaar een kopje van het kookvocht.
- Kook in het andere pannetje de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
- Snipper ondertussen de ui en de knoflook en hak de hazelnoten.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook aan.
- Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden toe en de spinazie. Laat de spinazie slinken.
- Meng met de staafmixer de zuivelspread, de bloemkoolrijst en het kookvocht tot een gladde saus.
- Voeg vervolgens de gekookte pasta en de bloemkoolsaus toe aan de hapjespan met het spinaziemengsel. Verwarm en meng het geheel goed.
- Voeg vervolgens de kaas toe en vermeng goed, totdat de kaas gesmolten is. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Garneer her bord met de gehakte hazelnoten.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:20
- 450 gram per portie
- 575 kcal
- 24 gram eiwit
- 56 gram koolhydraten
- 26 gram vet