Vegetarisch stoofpotje
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 250 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1ui
- 200 gram wortel
- 300 gram rode aardappeltjes, met schil
- 400 gram tomatenblokjes
- 10 gram verse peterselie
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 2 takjes rozemarijn
- 1 tl peper
- 400 ml water
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 el yoghurt Griekse stijl 0.1% vet
- 2 stuks Libanees brood
- 1 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
Bereiding
- Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze in een ruime pan aan met de olijfolie.
- Snijd de aubergine, champignons, wortel en aardappeltjes in grove stukken. Ook
deze mogen toegevoegd worden aan de pan. - Wanneer alles goed is aangebakken, kan de tomatenpuree erbij. Bak dit ook even
mee voor ongeveer 1 minuut. - Voeg vervolgens de tomatenblokjes en het water toe en roer dit geheel goed door.
- Maak het geheel op smaak met de komijnzaad en peper. Voeg ook het
laurierblaadje en de takjes rozemarijn toe. Laat het stoofpotje vervolgens voor 30
minuten pruttelen op laag vuur. - Haal het laurierblaadje en de takjes rozemarijn uit de pan.
- Snijd de verse peterselie fijn.
- Top het stoofpotje af met de yoghurt Griekse stijl en de peterselie. Serveer het
gerecht met het Libanees brood.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:50
- 490 gram per portie
- 236,4 kcal
- 9,2 gram eiwit
- 42,7 gram koolhydraten
- 3,9 gram vet