Vegetarisch stoofpotje

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1ui
  • 200 gram wortel
  • 300 gram rode aardappeltjes, met schil
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 10 gram verse peterselie
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl peper
  • 400 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 el yoghurt Griekse stijl 0.1% vet
  • 2 stuks Libanees brood
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje 

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze in een ruime pan aan met de olijfolie.
  2. Snijd de aubergine, champignons, wortel en aardappeltjes in grove stukken. Ook
    deze mogen toegevoegd worden aan de pan.
  3. Wanneer alles goed is aangebakken, kan de tomatenpuree erbij. Bak dit ook even
    mee voor ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en het water toe en roer dit geheel goed door.
  5. Maak het geheel op smaak met de komijnzaad en peper. Voeg ook het
    laurierblaadje en de takjes rozemarijn toe. Laat het stoofpotje vervolgens voor 30
    minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Haal het laurierblaadje en de takjes rozemarijn uit de pan.
  7. Snijd de verse peterselie fijn.
  8. Top het stoofpotje af met de yoghurt Griekse stijl en de peterselie. Serveer het
    gerecht met het Libanees brood. 

Bijzonderheden

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:50
  • 490 gram per portie
  • 236,4 kcal
  • 9,2 gram eiwit
  • 42,7 gram koolhydraten
  • 3,9 gram vet