Verwarm de olie in een ruime pan en snijdt de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan.
Snijdt de andere groenten in kleine blokjes en doe in de pan zodra de ui wat zachter is geworden. Bak de groenten zo’n 3 minuten mee.
Voeg vervolgens het vegetarisch kruimgehakt toe, de kruiden en het halve maggi blokje. Bak dit nog enkele minuten mee. Proef of de saus op smaak is. Voeg naar wens nog extra kruiden toe.
Voeg daarna de tomatenblokjes toe, roer goed door en laat even doorpruttelen totdat het mengsel wat begint in te dikken.
Doe het mengsel vervolgens is een ovenschaal en maak 2 kuiltjes in het mengsel. Breek in elk kuiltje een ei.
Zet de ovenschaal vervolgens onder de grill van de oven, totdat het ei gestold is (ongeveer 10 minuten). Blijf goed opletten, want dit kan snel gaan. Je kunt controleren of het ei gaar/naar wens is door er met een satéprikker in te prikken.
Je kunt de shaksuka serveren met brood, rijst, tortilla wraps of aardappels.
Aan de slag met voedingsbegeleiding?
Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie