Versla de herfstdip

Herfstdip

Inhoudsopgave

Dalende temperaturen, steeds vroeger donker, minder zonuren, meer regen… jippie, het is weer herfst! Heb jij al last van de herfstdip? Gelukkig kun je door goed op je voeding te letten en voldoende te sporten hier iets aan doen. Hoe precies leggen we in deze blog uit.

Herfstdip, stellen we ons niet gewoon aan?

In ons hoofd kunnen we ons natuurlijk zo gek maken als we zelf willen. Zeg 100x per dag tegen jezelf dat je een herfstdip hebt, en je gaat er vanzelf een krijgen. Toch bestaat de herfstdip echt, je kunt je daadwerkelijk minder energiek en gelukkig voelen zonder dat het iets is dat puur en alleen tussen je oren zit. Doordat de dagen korter zijn krijgen we minder zonlicht (lees: vitamine D) binnen, wat een negatieve uitwerking kan hebben op ons energiesysteem en onze gemoedstoestand. Maar geen paniek, hier valt gelukkig van alles aan te doen.

Versla de herfstdip met de juiste voeding

Dat ongezonde voeding een negatieve uitwerking kan hebben op geluksgevoel geldt gelukkig ook andersom. Een extra reden dus om gezond te (blijven) eten tijdens de donkere herfstdagen om zo de herfstdip te verslaan of voor te zijn. Hieronder een aantal etenswaren die je in een positieve flow houden:

  • (Griekse) yoghurt
  • Koffie (2 à 3 kopjes per dag)
  • Groenten en fruit
  • Vis
  • Noten
  • Spinazie
  • Pure chocolade

Bovenstaande producten bevatten uiteenlopende bestandstandsdelen of voedingsstoffen die er voor zorgen dat we ons fitter en gelukkiger voelen. Zo bevat yoghurt probiotica, een stimulerend stofje dat een positieve uitwerking heeft op onze neurotransmitters (gelukshormonen). Vissoorten zoals zalm, makreel en haring bevatten vitamine D, een micronutriënt die we gedurende de herfst weinig binnenkrijgen via de zon. Let bij noten, pure chocolade (beide +/- 30g per dag) en koffie (2 à 3 kopjes per dag) wel op dat je er niet teveel van neemt.

Herfstdip vs. sporten

Het herfstweer nodigt niet altijd bepaald uit om snel naar buiten te gaan of de fiets te pakken i.p.v. de auto. Het gevaar dat op de loer ligt is dat we minder gaan bewegen. Ook dit kan er aan bijdragen dat we in een herfstdip terechtkomen. Ben jij iemand die veel binnen zit, meestal de auto pakt i.p.v. de fiets en echt een hekel heeft aan het herfstweer? Ga dan een binnensport uitoefenen. Het aanbod is groot. Alleen fitnesscentra zijn er al in overvloed. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer je gaat en welke oefeningen je wilt doen. Probleem opgelost, toch?

Oké, makkelijk gezegd. Uit de praktijk blijkt dat juist het gemak en de vrijheid die je hebt met fitness vaak een valkuil is. Het vergt de nodige zelfdiscipline om jezelf doelen te stellen om vervolgens ook daadwerkelijk actie te ondernemen. Dit in combinatie met een gebrek aan (basis)kennis over afvallen of spiermassa aankomen is vaak het ideale recept om na enkele maanden (of zelfs weken) alweer de handdoek te gooien. Zorg dus dat je van tevoren duidelijke doelen voor jezelf stelt en schakel hulp in indien nodig.

Tijd voor actie?

Heb jij last van een herfstdip, maar beweeg je niet voldoende en/of is je voeding niet helemaal op orde? Dan weet je wat je te doen staat. Genoeg bewegen en de juiste voeding kan hierbij echt een verschil maken. Natuurlijk staat ook FitFanatics altijd voor je klaar met op maat gemaakte voeding-, trainingsschema’s en persoonlijke begeleiding die jou een juiste steun in de rug kunnen bieden. Voor meer informatie hierover check onze website of neem even contact met ons op.

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Snel afvallen is dat wel verstandig

Snel afvallen, is dat wel verstandig?

In onze hedendaagse samenleving is de belofte van snel afvallen erg verleidelijk. Zeker met uitspraken zoals...

Bekijk artikel

Spiermassa opbouwen, zo werkt het!

Veel mensen beginnen hun fitnessreis met hoge verwachtingen en een flinke dosis motivatie, zeker wanneer het...

Bekijk artikel

welke spiergroepen kun je het beste samen trainen voor optimaal resultaat

Welke spiergroepen samen trainen?

Wanneer je de sportschool binnenstapt, gewapend met de beste intenties en een flinke dosis motivatie, wil...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics