Voordelen en resultaten van personal training

Wanneer je het besluit neemt om te gaan sporten, doe je dit meestal met een bepaald doel voor ogen. Fitter worden, afvallen, spieren opbouwen of je conditie verbeteren zijn veel voorkomende redenen waarom mensen gaan sporten. Vaak is het even zoeken wat voor training het beste bij jou en je lichaam past. Of heb je iemand nodig die ervoor zorgt dat je alles uit jezelf haalt en je motivatie op peil houdt. Een personal trainer is dan iemand die je helpt met het behalen van jouw gestelde doelen en zorgt ervoor dat je op een leuke manier kan trainen.

Personal training is voor iedereen!
Personal training is zowel voor beginnende als gevorderde sporters aan te raden. Individuele aandacht, een trainingsschema op maat en een extra motivator om nog nét dat beetje extra te geven.

Voordelen van personal training
Het actief bezig zijn met sport of bewegen kent vele voordelen, personal training heeft er nog meer!

Als eerste werk je altijd volgens een trainingsschema dat specifiek is gericht op jouw doelstellingen. Daarnaast laat personal training je nieuwe oefeningen en apparaten kennen die beter bij jouw doelen passen, maar die ook meer invloed hebben op de funfactor van sporten.

Bij personal training heb je altijd een personal trainer, die oog heeft voor fysieke omstandigheden en rekening houdt met bijvoorbeeld een blessure. Hierdoor weet je dat je altijd veilig traint. De apparaten die je tijdens het sporten gebruikt zullen altijd op de juiste manier zijn ingesteld, waardoor je de oefeningen op een juiste manier kan uitvoeren. Dit voorkomt blessures in de toekomst!

Daarnaast is er nog een groot verschil in motivatie wanneer bij personal training en zelf trainen. Bij personal training is het namelijk onmogelijk dat je de kantjes ervan af loopt. Je wordt steeds tot het uiterste gedreven en zoekt je eigen grenzen steeds meer op. Een ontzettend effectieve manier van trainen, je verspilt namelijk geen tijd meer.

Bij personal training heb je altijd een stok achter de deur. Een personal trainer is beter dan een vriend of kennis; deze zal niet zo nu en dan onder een training uit proberen te komen. Personal training zal altijd doorgaan, hoe dan ook!

Als laatste is personal training niet alleen een simpele training, maar komen er ook verschillende andere dingen bij kijken. Denk hierbij aan het meten van gewicht en vet- en spiermassa en het interpreteren van de vorderingen.

Resultaat van personal training
Resultaten van personal training zullen snel zichtbaar worden. De resultaten van krachttraining het snelst, namelijk binnen 1 tot 2 weken. Voeg daar cardio oefeningen aan toe om ook je energieniveau en uithoudingsvermogen op te krikken. De beste manier op progressie te boeken is namelijk een combinatie van kracht- en cardiotraining!

Lees ook de succesverhalen van onze leden die je voorgingen op onze website.

MEER INFORMATIE? LAAT HET ONS HIER WETEN!