De winterdip voorkomen en doorkomen

Inhoudsopgave

21 september hebben we definitief afscheid genomen van de zomer 2022 en de herfst verwelkomt. Alhoewel ieder seizoen zijn charmes heeft zien we over algemeen dat de herfst vaak toch gepaard gaat met minder prettige gevoelens zoals het ontstaan van de winterdip. De vroege donkere dagen kan in het begin zorgen voor een somber gevoel, minder gemotiveerd en meer afwachtend. De periode tussen september en december is voor vele dan ook een lastige periode. Weinig dingen om naar uit te kijken en eigenlijk wachten we allemaal maar af totdat de feestmaand weer begint en we daarna met z’n allen zo snel mogelijk kunnen proosten op het nieuwe jaar.

Zonde, want de herfst heeft juist ook zoveel moois te bieden en eigenlijk is deze periode juist geschikt om echt aan jezelf te gaan werken. Je doelen te gaan behalen VOOR die feestdagen. In plaats van wachten tot 1 januari.

Met deze 3 tips voorkom jij die herfst/winterdip!

Ga op zoek naar het licht.

Door de regen en het gebrek aan de blootstelling van licht missen we onze vitamine D. Hierdoor willen we niets liever dan lekker binnen blijven en voor de openhaard zitten. Dit werkt echter averechts. Kijk eens naar een wake-up light, supplementeer met vitamine D en probeer juist die gedachte van ‘binnenblijven’ te negeren.

GA NAAR BUITEN!

Als vervolg op bovenstaande tip. Wanneer het regent en koud is willen we niets liever dan binnenblijven. We geven geld uit aan warme winterkleding. Dus gebruik deze ook. Probeer een dagelijks beweegdoel te stellen en maak hier een streven van om dit te behalen. En we beloven je: wanneer je bijvoorbeeld een lekker stuk bent gaan wandelen, smaakt die warme chocolademelk of koffie toch nog net iets lekkerder. Niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je mentale gesteldheid.

Voeding

Blijf tijdens de korte dagen goed op je voeding letten. Het is misschien verleidelijk om lekker vroeg de bank op te ploffen met wat lekkers, maar probeer suikers in de avond zoveel mogelijk te vermijden. Juist de inname van deze extra’s suikers zorgt ervoor dat je energie niet in balans is en  je snel last kunt krijgen van moeheid of dipjes overdag. TIP: om je interne verwarming goed te laten draaien is het goed om met het seizoen mee te eten. Er bestaan dus echt groentes die ervoor zorgen dat je jezelf beter warm kunt houden in de winter. Denk hierbij aan Venkel, Pastinaak of Boerenkool!

Accepteren

Het is nu eenmaal zo dat sommigen wat depressiever, negatiever en neerslachtiger zijn in deze periode. Mensen kunnen elkaar ook aan weer aansteken met deze gedachten. Een dipje is echter wel iets om serieus te nemen, want wanneer je er niks aan doet, kan dit op de lange termijn zorgen voor serieuze problemen. Erken de dip, praat erover en maak tijd vrij om leuke activiteiten te ondernemen. Doe wat goed voelt.

Naast bovengenoemde tips is het natuurlijk belangrijk om ook aan je doelen te blijven werken. Of juist om ermee te beginnen.

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

welke spiergroepen kun je het beste samen trainen voor optimaal resultaat

Welke spiergroepen samen trainen?

Wanneer je de sportschool binnenstapt, gewapend met de beste intenties en een flinke dosis motivatie, wil...

Bekijk artikel

De kracht van voedingsbegeleiding in fitness

Ontdek de kracht van voedingsbegeleiding in fitness

We kennen het allemaal: je bent al weken, misschien zelfs maanden, bezig met sporten en let...

Bekijk artikel

Fitness plateau Wat is het, waardoor komt het en hoe doorbreek je het - FitFanatics

Fitness plateau: Wat is het, waardoor komt het en hoe doorbreek je het?

Bij FitFanatics hebben we een passie voor fitness. We helpen mensen zoals jij om hun fitnessdoelen...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics