Yes! de terrassen gaan weer open

Hou jij ook zo van lekker lunchen en borrelen op t terras? Of gezellig een biertje of een glaasje wijn drinken? Zeker nu het zonnetje weer schijnt krijgen de meeste mensen hier weer zin in! Dus super natuurlijk dat de terrassen weer open gaan! En zeker omdat het sociale leven de laatste maanden “on hold” heeft  gestaan, willen we graag weer iets leuks doen buitenshuis.

Of denk je nu; ‘ja allemaal leuk en aardig dat de terrassen weer open gaan maar ik wil nog heel  graag wat kilo’s kwijt voor de zomer!’

Moet je dan maar thuis blijven of met een spa blauw op een terras gaan zitten? Wij vinden van niet! Hou het leuk voor jezelf en gun je zelf ook eens wat lekkers.

Hoe pak je ‘t nu slim aan zodat  je wel gewoon iets lekkers kunt eten en drinken, en toch kilo’s kwijt kunt raken?

Compenseren

Hou er de rest van de dag of week rekening mee. Dan bedoelen we: Zorg dat je de rest van de dag of week minder eet per maaltijd. Pas dus je porties aan. Eet dan vooral wat minder koolhydraten en vetten maar zorg wel dat je maaltijden eiwitrijk zijn. Eet dus voldoende mager vlees/vis/zuivel maar minder brood/rijst/pasta/muesli/noten etc. Zo hou je wat extra calorieën over voor op het terras.

Plannen

Weet je van tevoren dat je een n terrasje gaat pikken? Bekijk dan alvast de menukaart online en bedenk alvast wat en hoeveel je wilt eten en drinken. Dan kun je de rest van de dag er omheen plannen. Met onze Fitfanatics app is het heel makkelijk om je eigen dag samen te stellen qua maaltijden en hou je overzicht op je calorie inname, maar ook hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je binnen krijgt.

Keuzes

Is het in een spontaan moment dat je op t terras belandt, raak dan niet in paniek. Ook dan kun je natuurlijk keuzes maken. Je hoeft natuurlijk niet én een ijscoupe, een cappuccino, en nog een paar speciaal biertjes met snacks te bestellen, maar maak keuzes. Kies bv. één bolletje ijs zonder slagroom, een normale koffie, en een (speciaal) biertje. Drink je frisdrank? Kies dan voor een light of zero. Dit scheelt al gauw 80-90 kcal per glas.

Alcohol

Drink je alcohol dan moet je rekening houden met gemiddeld 100 kcal per glas. In speciaal bier zit vaak nóg meer in. En let op; hoe meer alcohol je drinkt hoe moeilijker het wordt om bv. de snacks, die ook op de borrelkaart staan, te weerstaan omdat de drempel simpelweg lager wordt.
Kies je er toch voor om eens even lekker door te zakken en gezellig mee te snacken, compenseer dan een aantal dagen daarna nog wat extra.

Enjoy

Geniet vooral ook even van je welverdiende uitje en hou het leuk voor jezelf. Mocht je achteraf toch iets teveel hebben gezondigd, straf jezelf dan niet af. Pak het weer op en ga verder met je gezonde eetpatroon om die kilo’s kwijt te raken.

Heb je begeleiding nodig bij het in balans brengen van je levensstijl qua voeding, sport en je sociale leven. Dat is onze expertise! Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende afspraak!

Neem hier contact met ons op