Zalm met noedels
Ingrediënten:
- 2 cm gember
- 2 el sojasaus
- Het sap van 0,5 limoen
- 0,5 rode peper
- 1 sjalot
- 125 gram zalmfilet zonder huid
- 1 el zonnebloemolie
- 2 stengels bosui
- 30 ml Chinese rijstwijn
- 100 gram broccoli
- 100 gram sugar snaps
- 60 ml water
- 60 gram udon noodles
- 1 tl sesamzaadjes
- Peper
Bereidingswijze
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de gember en rode peper fijn.
- Meng voor de marinade de gember, rode peper, 1 el sojasaus en het sap van 0,5 limoen in een kom.
- Snijd de zalmfilet in stukjes en voeg deze toe aan de marinade. Schep alles door elkaar en zet dit even aan de kant om te marineren.
- Snijd de broccoli in stukken en dop de sugar snaps.
- Snipper de sjalot.
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur.
- Voeg de zalmstukken toe en bak al omscheppend 2-3 minuten tot ze net gaar zijn. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze afgedekt met aluminiumfolie op een bord. Laat dit voor 5 minuutjes rusten.
- Fruit de sjalot aan in dezelfde pan.
- Voeg de overige marinade, de broccoli en de sugar snaps toe en bak dit voor ongeveer 2 minuten aan.
- Voeg vervolgens de rijstwijn, de overige sojasaus en 60 ml water toe. Roer dit geheel goed door en laat dit voor ongeveer 5 minuten inkoken.
- Snijd de bosui in fijne ringen.
- Voeg de gekookte noodles en zalmstukken toe aan de wok en roer dit goed door tot alles warm is. Maak het eventueel nog extra op smaak met versgemalen peper.
- Top het geheel af met sesamzaadjes en de bosui en je gerecht is klaar.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:30
- 500 gram per portie
- 704,4 kcal
- 36,6 gram eiwit
- 55,3 gram koolhydraten
- 35,1 gram vet