Zanola

Ingrediënten:

  • 50 gram kokosolie
  • 20 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram noten (amandelen, pecan, walnoot, hazelnoot: van ieder 62,5 gram)
  • 150 gram pitten en zaden (zonnebloem, pompoen, chia, hennep: van ieder 37,5 gram)
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 60 gram erythitol (Sukrin)
  • 1 theelepel zout
  • 1 eiwit

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Doe de kokosolie en roomboter in een ovenbestendig schaaltje en laat smelten in de oven
  3. Doe de amandelen en hazelnoten in een keukenmachine en hak ze in grove stukken
  4. Voeg de pecannoten, walnoten toe en hak deze kort mee
  5. Voeg de overige ingrediënten toe behalve het eiwit en meng door elkaar met een lepel
  6. Voeg nu het eiwit bij het mengsel en meng tot de stukjes beginnen samen te hangen
  7. Spreid uit op de bakplaat en bak in de oven gedurende +/- 20 minuten
  8. Roer regelmatig om en let op dat er niets verbrandt
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen
  10. Bewaar in een glazen pot op een koele plek of plaats in een luchtdichte pot/doos in de koelkast om langer te bewaren

Recept is op basis van 20 porties

  • Bereidingstijd: 00:40
  • 30 gram per portie
  • 163 kcal
  • 4,4 gram eiwit
  • 1,6 gram koolhydraten
  • 15 gram vet