Zanola
Ingrediënten:
- 50 gram kokosolie
- 20 gram roomboter
- 1 theelepel vanille extract
- 250 gram noten (amandelen, pecan, walnoot, hazelnoot: van ieder 62,5 gram)
- 150 gram pitten en zaden (zonnebloem, pompoen, chia, hennep: van ieder 37,5 gram)
- 50 gram gebroken lijnzaad
- 60 gram erythitol (Sukrin)
- 1 theelepel zout
- 1 eiwit
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Doe de kokosolie en roomboter in een ovenbestendig schaaltje en laat smelten in de oven
- Doe de amandelen en hazelnoten in een keukenmachine en hak ze in grove stukken
- Voeg de pecannoten, walnoten toe en hak deze kort mee
- Voeg de overige ingrediënten toe behalve het eiwit en meng door elkaar met een lepel
- Voeg nu het eiwit bij het mengsel en meng tot de stukjes beginnen samen te hangen
- Spreid uit op de bakplaat en bak in de oven gedurende +/- 20 minuten
- Roer regelmatig om en let op dat er niets verbrandt
- Haal uit de oven en laat afkoelen
- Bewaar in een glazen pot op een koele plek of plaats in een luchtdichte pot/doos in de koelkast om langer te bewaren
Recept is op basis van 20 porties
- Bereidingstijd: 00:40
- 30 gram per portie
- 163 kcal
- 4,4 gram eiwit
- 1,6 gram koolhydraten
- 15 gram vet