Whey versus Chocolademelk

Whey versus Chocolademelk

Gisteren plaatste NPO3 dit filmpje over whey/eiwitshakes. De man in het filmpje belt met de Keuringsdienst van waarde en vraagt of hij net zo goed twee glazen chocolademelk kan drinken inplaats van een (dure) eiwitshake. Er wordt met ja geantwoord, maar klopt dit eigenlijk wel? Want waarom zitten we dan met z’n alle aan de shakes? FitFanatics geeft antwoord!

Het klopt wat ze zeggen over dat je eiwit het beste uit normale voeding halen. Dan krijg je ook nog meer voedingstoffen binnen dan alleen de eiwitten. Denk aan vitamines en mineralen uit zuivel, vlees en vis.

Eiwitten zijn van belang als je veel aan sport en vooral veel aan krachttraining doet. Wheyshakes zijn een gemakkelijke aanvulling van je eiwitten. Niks mis mee dus! Maar let er op dat shakes niet de basis van je voeding zijn. Gebruik het als toevoeging zodat je ook voldoende andere voedingsstoffen binnen krijgt.

Maar hoe zit het dan met die chocolademelk? De vergelijking met chocomel vinden wij niet zo handig. Kwa hoeveelheid eiwitten zit het wel dicht bij elkaar maar met chocolademelk krijg je natuurlijk wel extra toegevoegde suiker binnen die je niet nodig hebt. En als je volle chocolademelk drinkt ook nog extra vetten wat weer snel kan zorgen voor teveel kcal per dag.

Whey versus Choco? Wij kiezen voor Whey! Je kan dus zonder schuldgevoel je shake drinken.