Zoete broodkrans

Zoete broodkrans

Recept is op basis van 20 stuks

  • bereidingstijd: 00:60
  • 40 gram per stuk
  • 109,3 kcal
  • 3,9 gram eiwit
  • 19,2 gram koolhydraten
  • 2,1 gram vet

Ingrediënten:

  • 200 milliliter magere melk
  • 60 gram halvarine
  • 500 gram bloem
  • 7 gram (1 zakje) droge gist
  • 6 gram sucralose zoetstof óf 30 gram Steviala kristal sweet
  • Rasp van 1 citroen
  • 3 gram zout
  • 2 eieren (M)
Zoete broodkrans

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwarm de melk in een pannetje en smelt daarin de halvarine.
  3. Voeg hierbij ook ongeveer de helft van de zoetstof.
  4. Zodra de boter gesmolten is en de zoetstof opgelost, haal je het pannetje van het vuur (niet langer en dus ook zeker niet laten koken).
  5. Laat het mengsel indien nodig wat afkoelen tot lauw warm en voeg de gist toe.
  6. Meng in een ruime kom de bloem, de rest van de zoetstof, het zout, de eieren en de citroenrasp.
  7. Als dit is gemengd voeg je al knedend het melkmengsel toe.
  8. Kneed met de deeghaken van een mixer tot een glad deeg (dit duurt zeker 10 minuten).
  9. Laat ca. 1 uur afgedekt op een warme plek rijzen.
  10. Kneed daarna het deeg nogmaals door en verdeel in 3 even grote porties.
  11. Rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot strengen van ca. 50 cm en maak er een vlecht van.
  12. Leg daarna op een met bakpapier beklede bakplaat, vorm tot een ronde krans en druk de uiteinden samen. Om een ovenvaste schaaltje vouwen en meebakken geeft het mooiste resultaat. Vet het schaaltje aan de buitenkant dan wel licht in.
  13. Laat de krans afgedekt ca. 15 minuten narijzen.
  14. Bak de krans 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat afkoelen op een rooster.
  15. Optioneel voor de dip (let op: Dit is niet meegeteld in de voedingswaarden) : Meng magere kwark met geplette frambozen en zoetstof. Door de frambozen er niet al te flink door heen te roeren krijg je een mooi marmer effect. Leuk om de dip in het meegebakken schaaltje te serveren.
  16. Ook heel lekker met halfvolle roomboter en fruitspread.
  17. Vers het lekkerst, maar goed verpakt zeker ook nog 1 à 2 dagen te bewaren. Kan ook worden ingevroren.

Aan de slag met voedingsbegeleiding?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics