Beef teriyaki salade
Ingrediënten
• 125 gram biefstuk
• 60 gram gemengde sla
• 1.5 tomaat
• 50 gram taugé
• 50 gram champignons (shiitake)
• 75 gram komkommer
• Een halve ui
• 1 teentje knoflook naar wens
• 1 halve rode paprika
Ingrediënten voor de saus
• 1 theelepel verse bieslook of koriander
• Snufje peper en zeezout
• 2 eetlepels limoensap
• 0.5 theelepel bruine suiker
• 1 theelepel sesamolie
• 0.5 eetlepel zoute sojasaus
• 0.5 eetlepel vissaus
• 1 theelepel verse gehakte gember
• 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
• Was de groenten en snijd de paprika, ui, champignons, komkommer en tomaat in niet al te kleine stukjes
• De zelfgemaakte teriyaki dressing maak je door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kom
• Vul een andere kom tot de helft met de sla
• Bestrijk de biefstuk dun met 1 eetlepel olie en bak of gril de biefstuk 3-4 minuten per kant, de binnenkant mag rosé blijven
• Breng de biefstuk op smaak met wat teriyaki dressing en wat peper en zout en laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het daarna in repen
• Bak nu de groenten een paar minuten. Start met de champignons, komkommer, paprika, ui en knoflook voeg als laatste de tomaat en taugé toe
• Voeg hier naar wens wat teriyaki saus bij en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 minuten op hoog vuur
• Leg de gebakken groenten op de sla en leg dan de biefstuk bovenop de groenten.
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:30
- 415 gram per portie
- 229 kcal
- 35,5 gram eiwit
- 20,4 gram koolhydraten
- 6 gram vet