Courgette lasagne
Voor de saus:
- 1 tomaat
- 1 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 2 zongedroogde tomaatjes
- 30 gram tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 5 gram verse basilicum
Voor de saus:
- 1 courgette
- 100 gram aubergine
- 1 ui
- 50 gram rode paprika
- 100 gram rundertartaar
- 30 gram geraspte 30+ kaas
Benodigdheden:
- Blender
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een blender tot een gladde saus.
- Bak de tartaar in een droge koekenpan en maak het rul.
- Snijd de paprika, ui en aubergine in fijne blokjes.
- Bak de groenten mee bij de tartaar.
- Voeg de saus toe aan de pan en roer goed door.
- Maak dunne repen van de courgette met een dunschiller of kaasschaaf.
- Nu gaan we beginnen met het bouwen van de lasagne. Begin met een laagje courgette, hier bovenop komt een laagje van het groenten mengsel. Dan weer een laagje courgette en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.
- Bedek de gehele bovenkant met kaas en bak de lasagne in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.
- Wanneer de lasagne uit de oven komt, is hij klaar om gegeten te worden.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:45
- 650 gram per portie
- 625,6 kcal
- 25,3 gram eiwit
- 53,5 gram koolhydraten
- 22,4 gram vet