Pomme Duchesse
Ingrediënten:
- 650 gram kruimige aardappelen
- 1 ei
- 2 eetlepels vloeibare boter
- 1 mespunt nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
- Kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar en giet ze af
- Verwarm de oven in de tussentijd voor op 190 ℃
- Stamp de aardappelen met een puree stamper tot puree
- Klop het ei los
- Roer het ei en de boter door de puree en stamp tot een smeuïg mengsel
- Breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout
- Schep de puree in een spuitzak en spuit hoge rozetten rozen op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Bak de pomme duchesse in +/- 30 minuten in het midden van de oven goudbruin
- Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:60
- 165 gram per portie
- 193,5 kcal
- 4,7 gram eiwit
- 31 gram koolhydraten
- 5 gram vet