Pomme Duchesse

Ingrediënten:

  • 650 gram kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 1 mespunt nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
  3. Kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar en giet ze af
  4. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 190 ℃
  5. Stamp de aardappelen met een puree stamper tot puree
  6. Klop het ei los
  7. Roer het ei en de boter door de puree en stamp tot een smeuïg mengsel
  8. Breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  9. Schep de puree in een spuitzak en spuit hoge rozetten rozen op een bakplaat bekleed met bakpapier
  10. Bak de pomme duchesse in +/- 30 minuten in het midden van de oven goudbruin
  11. Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:60
  • 165 gram per portie
  • 193,5 kcal
  • 4,7 gram eiwit
  • 31 gram koolhydraten
  • 5 gram vet