Tonijnsalade

  • 80 gram tonijn (op waterbasis)
  • 100 gram magere kwark
  • 1 kleine rode ui
  • 1 augurk
  • 1/2e limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gram bieslook
  • Zout en peper
  • 1 tl mosterd
  • Brood naar keuze

Bereidingswijze

  1. Laat de tonijn goed uitlekken, dep eventueel droog met een keukenpapiertje.
  2. Snijd de ui, augurk, knoflook en bieslook in fijne stukjes.
  3. Meng de tonijn met de kwark, ui, augurk, knoflook, bieslook en mosterd.
  4. Breng de tonijnsalade op smaak met zout, peper en wat limoenrasp.
  5. Serveer je zelfgemaakte tonijnsalade op brood naar keuze!

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 1 portie (2 sneden brood)

  • bereidingstijd: 00:20
  • 300 gram per portie (excl. brood)
  • 198,4 kcal
  • 30,7 gram eiwit
  • 14 gram koolhydraten
  • 1,9 gram vet