Groene aardappelsoep
Ingrediënten:
- 750 gram kruimige (Agria) aardappelen
- 1 dunne prei
- 2-3 stengels bleekselderij
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1,5 liter groentebouillon
- 125 gram crème fraiche light
- 20 gram verse peterselie
- 20 gram verse basilicum
- Snuf zout en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de prei en bleekselderij in stukjes en hak de knoflook
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei, bleekselderij en knoflook 10 minuten op laag vuur (de groente mogen niet gaan kleuren).
- Was en schil de aardappelen en snijd in stukjes.
- Voeg de aardappelstukjes samen met de bouillon toe aan de gefruite groente.
- Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep in +/- 20 minuten
- Voeg de crème fraiche light toe en roer de basilicum en peterselie door de hete soep.
- Draai het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 4 porties
- bereidingstijd: 00:45
- 350 gram per portie
- 294 kcal
- 6,7 gram eiwit
- 41 gram koolhydraten
- 9,9 gram vet