Groene aardappelsoep

Ingrediënten:

  • 750 gram kruimige (Agria) aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 2-3 stengels bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 125 gram crème fraiche light
  • 20 gram verse peterselie
  • 20 gram verse basilicum
  • Snuf zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de prei en bleekselderij in stukjes en hak de knoflook
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei, bleekselderij en knoflook 10 minuten op laag vuur (de groente mogen niet gaan kleuren).
  3. Was en schil de aardappelen en snijd in stukjes.
  4. Voeg de aardappelstukjes samen met de bouillon toe aan de gefruite groente.
  5. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep in +/- 20 minuten
  6. Voeg de crème fraiche light toe en roer de basilicum en peterselie door de hete soep.
  7. Draai het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  9. Recept van: https://www.raedtsaardappelen.nl/

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 4 porties

  • bereidingstijd: 00:45
  • 350 gram per portie
  • 294 kcal
  • 6,7 gram eiwit
  • 41 gram koolhydraten
  • 9,9 gram vet