(ontbijt) kwarktaartje
Ingrediënten voor de bodem
- 1 eierkoek à 30 gram
Ingrediënten voor de kwark laag
- 100 gram magere Franse kwark
- 100 gram optimel kwark abrikoos sinaasappel
- 1,5 blaadje gelatine
- 10 gram eiwitpoeder vanille
- zoetstof naar smaak
Ingrediënten voor fruitlaag
- 65 gram diepvries passievrucht
- 0,5 blaadje gelatine
- zoetstof naar smaak
Verder nodig
- een 1-persoons springvormpje (10 à 12 cm)
- bakpapier
Bereidingswijze
- Leg de gelatine blaadjes in koud water om te weken, voor minimaal 5 minuten.
- Doe in een ruime kom de magere Franse kwark, de optimel kwark abrikoos sinaasappel, het eiwitpoeder en indien gewenst wat zoetstof. Roer dit goed door tot een glad mengsel
- Leg de eierkoek op de bodem van het springvormpje. Knip een strook van het bakpapier dat een beetje hoger is dan het vormpje en zet dit aan de binnenkant van de vorm tegen de rand aan
- Haal de gelatine uit het water en knijp goed uit. Houdt een half blaadje achter en doe de overige 1,5 terug in het lege bakje. Voeg 2 a 3 eetlepels kokend water toe en los de gelatine daar in op
- voeg de opgeloste gelatine toe aan het kwark mengsel en roer direct stevig door (om te voorkomen dat de gelatine te snel stolt)
- schenk het kwarkmengsel in het springvormpje, op de eierkoek en zet even in de koelkast
- doe de passievrucht (diepvries) in een kommetje en zet in de magnetron tot het gesmolten is en goed heet is
- los het halve gelatine blaadje dat is achtergehouden op in het warme fruit
- voeg naar smaak wat zoetstof toe. Laat het fruit een beetje afkoelen
- pak het springvormpje uit de koelkast en schenk de passievrucht op de kwarklaag
- laat voor tenminste 4 uur in de koelkast opstijven
Tips
- je kunt eindeloos variëren met de soorten kwark die je gebruikt. Dit geldt natuurlijk ook voor de fruit laag
- dit recept is ideaal om voor één of meerdere dagen (verdubbel dan je ingrediënten) vooruit te maken. Zo haal je ‘s ochtends gemakkelijk een lekker en feestelijk ontbijt uit je koelkast
- niet alleen lekker als ontbijt, maar ook perfect als tussendoor of om aan visite te serveren
Bijzonderheden
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:20
- 240 gram per portie
- 280 kcal
- 28 gram eiwit
- 33 gram koolhydraten
- 2,3 gram vet