Wortel paprika soep

Wortel paprika soep

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 250 gram per portie
  • 198,5 kcal
  • 3,7 gram eiwit
  • 17 gram koolhydraten
  • 11,1 gram vet

Ingrediënten:

  • 125 gram winterpeen
  • 100 gram rode paprika
  • 20 gram ui
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml water
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 5 gram tijm
  • 5 gram peterselie

Benodigdheden:

  • Staafmixer of blender

Wortel paprika soep

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper fijn.
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, gember, knoflook en rode peper aan.
  3. Snijd de winterpeen en rode paprika in stukken en voeg deze ook toe aan de soeppan. Bak dit even aan.
  4. Voeg de paprikapoeder, het water en het blokje tuinkruidenbouillon toe en roer goed door. Laat dit vervolgens koken tot de wortel en paprika gaar zijn.
  5. Blend de soep met een staafmixer of in een blender tot de gewenste structuur.
  6. Garneer de soep voor het serveren af met wat verse peterselie en tijm.

Aan de slag met voedingsbegeleiding?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!