Pasta kip pesto
Ingrediënten:
- 50 gram volkoren pasta
- ½ eetlepel vloeibare boter
- 100 gram kipfilet
- Naar smaak kipkruiden
- 100 gram wortel
- 60 gram groene paprika
- 50 gram ui
- Snufje zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 50 gram rode pesto
- 50 gram magere kwark
- 25 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de pasta beetgaar
- Snij de kipfilet in blokjes en kruid deze met kipkruiden
- Verhit de boter in een pan en bak de kipblokjes rondom aan
- Snij ondertussen de wortel en paprika klein en snipper de ui
- Voeg de ui toe en bak kort mee
- Voeg ook de wortel en paprika toe en roerbak het geheel een paar minuten
- Breng op smaak met zout en Italiaanse kruiden
- Voeg de pesto en kwark toe en meng
- Voeg als laatste de pasta toe en roer alles goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over een klein ovenschaaltje
- Bestrooi met geraspte kaas
- Zet in de oven voor 15-20 minuten
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:45
- 485 gram per portie
- 655 kcal
- 47 gram eiwit
- 51 gram koolhydraten
- 27 gram vet