Pindakaas dadel fudge
Ingrediënten fudge:
- 20 dadels (ontpit)
- 95 gram pindakaas (bij voorkeur 100% pinda’s)
- 2 theelepels vanille aroma
- paar druppels vloeibare zoetstof
- 100 gram pure chocolade
- 1 theelepel zeezout
Bereidingswijze
- Doe de dadels, pindakaas en vanille aroma in de blender of keukenmachine en meng tot een plakkerige maar egale massa
- Als de fudge te korrelig is, kneed er dan één grote bal van
- Doe bakpapier in een plastic bakje (ongeveer 13x19cm)
- Verspreid de fudge op het bakpapier in het bakje en druk goed aan met de achterkant van een (natte) lepel
- Smelt de chocolade au-bain-marie
- Verdeel de gesmolten chocolade over de fudge
- Zet 30 minuten in de vriezer
- Gebruik een warm mes om de fudge in stukken te snijden
- Bewaar in de koelkast
Bijzonderheden
Recept is op basis van 20 stukjes
- bereidingstijd: 00:50
- 15 gram per stuk
- 76 kcal
- 1,7 gram eiwit
- 7,5 gram koolhydraten
- 4,1 gram vet