Pindakaas dadel fudge

Ingrediënten fudge:

  • 20 dadels (ontpit)
  • 95 gram pindakaas (bij voorkeur 100% pinda’s)
  • 2 theelepels vanille aroma
  • paar druppels vloeibare zoetstof
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel zeezout

Bereidingswijze

  1. Doe de dadels, pindakaas en vanille aroma in de blender of keukenmachine en meng tot een plakkerige maar egale massa
  2. Als de fudge te korrelig is, kneed er dan één grote bal van
  3. Doe bakpapier in een plastic bakje (ongeveer 13x19cm)
  4. Verspreid de fudge op het bakpapier in het bakje en druk goed aan met de achterkant van een (natte) lepel
  5. Smelt de chocolade au-bain-marie
  6. Verdeel de gesmolten chocolade over de fudge
  7. Zet 30 minuten in de vriezer
  8. Gebruik een warm mes om de fudge in stukken te snijden
  9. Bewaar in de koelkast

Bijzonderheden

Recept is op basis van 20 stukjes

  • bereidingstijd: 00:50
  • 15 gram per stuk
  • 76 kcal
  • 1,7 gram eiwit
  • 7,5 gram koolhydraten
  • 4,1 gram vet