Rijstwafels met homemade pindakaas

  • 3 rijstwafels
  • 1 banaan
  • 30 gram pinda’s, ongezouten (voor een grotere portie pindakaas, kun je uiteraard meer pinda’s gebruiken)
  • 1 limoen
  • 10 gram kokosrasp
  • 30 gram pure chocolade, intense 85%
  • 5 gram olijfolie (1/2e el)

Bereidingswijze

  1. We gaan zelf pindakaas maken. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze goudbruin worden.
  2. Doe de pinda’s in een blender samen met het sap van een halve limoen en de olijfolie en mix dit tot een smeuïge massa.
  3. Besmeer de rijstwafels met je zelfgemaakte pindakaas.
  4. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de rijstwafels met pindakaas
  5. Smelt de pure chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade is gesmolten, bedek je hiermee de hele bovenkant van de rijstwafels.
  6. Rasp de limoen en verdeel dit samen met de kokosrasp over de rijstwafels.
  7. Zet de rijstwafels in de koelkast.
  8. Wanneer de chocolade hard is geworden, kun je gaan genieten van je rijstwafels met homemade pindakaas!

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 3 porties

  • bereidingstijd: 00:20
  • 65 gram per portie
  • 203,6 kcal
  • 4,8 gram eiwit
  • 17,1 gram koolhydraten
  • 12,8 gram vet