Rijstwafels met homemade pindakaas
- 3 rijstwafels
- 1 banaan
- 30 gram pinda’s, ongezouten (voor een grotere portie pindakaas, kun je uiteraard meer pinda’s gebruiken)
- 1 limoen
- 10 gram kokosrasp
- 30 gram pure chocolade, intense 85%
- 5 gram olijfolie (1/2e el)
Bereidingswijze
- We gaan zelf pindakaas maken. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze goudbruin worden.
- Doe de pinda’s in een blender samen met het sap van een halve limoen en de olijfolie en mix dit tot een smeuïge massa.
- Besmeer de rijstwafels met je zelfgemaakte pindakaas.
- Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de rijstwafels met pindakaas
- Smelt de pure chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade is gesmolten, bedek je hiermee de hele bovenkant van de rijstwafels.
- Rasp de limoen en verdeel dit samen met de kokosrasp over de rijstwafels.
- Zet de rijstwafels in de koelkast.
- Wanneer de chocolade hard is geworden, kun je gaan genieten van je rijstwafels met homemade pindakaas!
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 3 porties
- bereidingstijd: 00:20
- 65 gram per portie
- 203,6 kcal
- 4,8 gram eiwit
- 17,1 gram koolhydraten
- 12,8 gram vet