Vadouvan rijst met kip

Ingrediënten

  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram kippendij
  • 1 eetlepel vadouvan kruiden
  • 100 gram champignons
  • 1/2 bosui
  • 75 gram courgette
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met water op en breng aan de kook
  2. Voeg hier 1 eetlepel vadouvan aan toe en kook de rijst hierin gaar
  3. Snij intussen de courgette, bosui en champignons
  4. Maak de kippendij schoon en snij deze in blokjes, kruid met peper en zout naar smaak en bak deze aan in een pan
  5. Je hoeft geen bakvet te gebruiken omdat er al voldoende vet van de kippendij af komt
  6. Is de kip licht bruin gekleurd voeg dan de groenten hieraan toe en bak deze mee
  7. Voeg dan de rijst toe en meng het in zijn geheel
  8. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 390 gram per portie
  • 351,9 kcal
  • 42,6 gram eiwit
  • 19,1 gram koolhydraten
  • 10,9 gram vet