Vadouvan rijst met kip

Vadouvan rijst met kip

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:30
  • 390 gram per portie
  • 351,9 kcal
  • 42,6 gram eiwit
  • 19,1 gram koolhydraten
  • 10,9 gram vet

Ingrediënten:

  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram kippendij
  • 1 eetlepel vadouvan kruiden
  • 100 gram champignons
  • 1/2 bosui
  • 75 gram courgette
  • Zout en peper naar smaak

Vadouvan rijst met kip

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op en breng aan de kook
  2. Voeg hier 1 eetlepel vadouvan aan toe en kook de rijst hierin gaar
  3. Snij intussen de courgette, bosui en champignons
  4. Maak de kippendij schoon en snij deze in blokjes, kruid met peper en zout naar smaak en bak deze aan in een pan
  5. Je hoeft geen bakvet te gebruiken omdat er al voldoende vet van de kippendij af komt
  6. Is de kip licht bruin gekleurd voeg dan de groenten hieraan toe en bak deze mee
  7. Voeg dan de rijst toe en meng het in zijn geheel
  8. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout

Aan de slag met voedingsbegeleiding?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!