Wentelteefjes

Wentelteefjes

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:10
  • 200 gram per portie
  • 260 kcal
  • 19 gram eiwit
  • 28 gram koolhydraten
  • 6,1 gram vet

Ingrediënten:

  • 2 volkoren boterhammen (liefst van een paar dagen oud)
  • 60 gram magere melk
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 3 gram kaneel
  • Paar druppels zoetstof
  • Bakspray
  • Topping naar keuze
Wentelteefjes

Bereidingswijze:

  1. Doe de melk, het ei, het eiwit, kaneel en zoetstof in een diep bord en kluts goed door elkaar.
  2. Leg het brood in het mengsel en laat even liggen zodat het brood het vocht kan opnemen.
  3. Draai het brood om en laat ook de andere kant vochtig worden.
  4. Brood van een paar dagen oud neemt het vocht beter op dan vers brood.
  5. Het brood zou het beslag helemaal moeten kunnen opnemen. Als je nog iets over hebt, kun je dit over de sneetjes gieten zodra ze in de pan liggen.
  6. Spray een pan in met bakspray en laat goed warm worden.
  7. Bak de sneetjes voor ongeveer 2 a 3 minuten per kant, of tot mooi goud bruin en knapperig.
  8. Voeg topping naar wens toe, maar ook zonder zijn deze wentelteefjes heel lekker.
  9. Eet ze direct, dan zijn ze nog lekker warm.

Aan de slag met voedingsbegeleiding?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!