Wentelteefjes
Ingrediënten:
- 2 volkoren boterhammen (liefst van een paar dagen oud)
- 60 gram magere melk
- 1 ei
- 1 eiwit
- 3 gram kaneel
- Paar druppels zoetstof
- Bakspray
- Topping naar keuze
Bereidingswijze:
- Doe de melk, het ei, het eiwit, kaneel en zoetstof in een diep bord en kluts goed door elkaar.
- Leg het brood in het mengsel en laat even liggen zodat het brood het vocht kan opnemen.
- Draai het brood om en laat ook de andere kant vochtig worden.
- Brood van een paar dagen oud neemt het vocht beter op dan vers brood.
- Het brood zou het beslag helemaal moeten kunnen opnemen. Als je nog iets over hebt, kun je dit over de sneetjes gieten zodra ze in de pan liggen.
- Spray een pan in met bakspray en laat goed warm worden.
- Bak de sneetjes voor ongeveer 2 a 3 minuten per kant, of tot mooi goud bruin en knapperig.
- Voeg topping naar wens toe, maar ook zonder zijn deze wentelteefjes heel lekker.
- Eet ze direct, dan zijn ze nog lekker warm.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 1 portie
- bereidingstijd: 00:10
- 200 gram per portie
- 260 kcal
- 19 gram eiwit
- 28 gram koolhydraten
- 6,1 gram vet