woknoodles met kip en Oosterse groenten

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren woknoodles
  • 250 gram kipfilet
  • 40 gram bosui
  • 6 gram gember
  • 1 teentje knoflook
  • 135 gram rode paprika
  • 250 gram Oosterse wokgroenten
  • 2 el sojasaus
  • 100 gram taugé
  • 1 tl chilivlokken
  • 4 gram gebakken uitjes
  • 5 ml Olijfolie
  • 1 tl versgemalen peper 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in stukjes en bak deze aan in een wokpan met olijfolie.
  2. Snijd de rode paprika, knoflook en gember in stukjes. Voeg dit vervolgens toe aan
    de wokpan met kip.
  3. Wanneer dit aangebakken is, kunnen de Oosterse wokgroenten ook toegevoegd
    worden.
  4. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, kan de taugé ook even meegebakken worden.
  5. Schenk de sojasaus erbij en roer het geheel goed door.
  6. Maak op het gerecht op smaak met de chilivlokken en peper.
  7. Snijd de bosui in grove ringen en voeg deze ook toe aan het gerecht.
  8. Laat het geheel nog even goed doorbakken.
  9. Serveer het gerecht in een kom en top het af met de gebakken uitjes. 

Bijzonderheden:

Recept is op basis van 4 porties

  • Bereidingstijd: 00:30
  • 257 gram per portie
  • 217,1 kcal
  • 21,4 gram eiwit
  • 19,5 gram koolhydraten
  • 5,5 gram vet