woknoodles met kip en Oosterse groenten
Ingrediënten:
- 200 gram volkoren woknoodles
- 250 gram kipfilet
- 40 gram bosui
- 6 gram gember
- 1 teentje knoflook
- 135 gram rode paprika
- 250 gram Oosterse wokgroenten
- 2 el sojasaus
- 100 gram taugé
- 1 tl chilivlokken
- 4 gram gebakken uitjes
- 5 ml Olijfolie
- 1 tl versgemalen peper
Bereidingswijze:
- Snijd de kip in stukjes en bak deze aan in een wokpan met olijfolie.
- Snijd de rode paprika, knoflook en gember in stukjes. Voeg dit vervolgens toe aan
de wokpan met kip. - Wanneer dit aangebakken is, kunnen de Oosterse wokgroenten ook toegevoegd
worden. - Wanneer de groenten bijna gaar zijn, kan de taugé ook even meegebakken worden.
- Schenk de sojasaus erbij en roer het geheel goed door.
- Maak op het gerecht op smaak met de chilivlokken en peper.
- Snijd de bosui in grove ringen en voeg deze ook toe aan het gerecht.
- Laat het geheel nog even goed doorbakken.
- Serveer het gerecht in een kom en top het af met de gebakken uitjes.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 4 porties
- Bereidingstijd: 00:30
- 257 gram per portie
- 217,1 kcal
- 21,4 gram eiwit
- 19,5 gram koolhydraten
- 5,5 gram vet