Zoete aardappel salade

Ingrediënten salade:

  • 250 gram zoete aardappel
  • 50 gram prei
  • 30 gram kipfilet (vleeswaar)
  • 5 milliliter olijfolie
  • champignons
  • 50 gram magere kwark
  • 20 gram Remia Friteslijn
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 takje verse koriander

Bereidingswijze

  1. Was de champignons en prei snij ze beide klein
  2. Schil en was de zoete aardappel en snij vervolgens in stukken
  3. Kook de zoete aardappel stukken in ongeveer 8 minuten beetgaar
  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons in een paar minuten bruin
  5. Snij de plakjes kipfilet in reepjes
  6. Voeg de aardappel, prei, kipfilet en champignons samen in een kom
  7. Meng de kwark, Friteslijn en peterselie door elkaar
  8. Voeg een klein scheutje water toe om de dressing wat dunner te maken
  9. Lepel de dressing over de salade en garneer met een paar blaadjes koriander

Bijzonderheden

Recept is op basis van 1 portie

  • bereidingstijd: 00:20
  • 490 gram per portie
  • 398 kcal
  • 14 gram eiwit
  • 61 gram koolhydraten
  • 8,6 gram vet