Zoete aardappelpuree met witlof
Ingrediënten:
- 600 gram zoete aardappel
- 3 stronkjes witlof
- 60 gram dunne achterham
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- 40 milliliter magere melk
- 6 gram mosterd
- Bosje bieslook
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een grote pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook.
- Was de witlof, snijd in de lengte doormidden en verwijder het achterste gedeelte en de harde kern.
- Kook de stronken 3-4 minuten.
- Giet af en zet apart wanneer ze klaar zijn en breng op smaak met peper en zout.
- Zet ondertussen nog een pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook.
- Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes en kook in ongeveer 12 minuten gaar.
- Giet de zoete aardappels af en schep ze terug in te pan.
- Voeg de mosterd, geknipte bieslook en het scheutje melk toe.
- Gebruik een stamper (of vork) om de aardappel tot puree te stampen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm in met olijfolie en schep de puree op de bodem.
- Omwikkel de stronken witlof met de ham en leg ze op de puree.
- Strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen.
- Zet de schaal 30-35 minuten in de oven.
Bijzonderheden:
Recept is op basis van 2 porties
- bereidingstijd: 00:50
- 500 gram per portie
- 426 kcal
- 18 gram eiwit
- 69 gram koolhydraten
- 6,6 gram vet