Een nieuwe leefstijl

Na afgelopen zomer is  bij mij het spreekwoordelijke “knopje” omgegaan. Via een kennis had ik verhalen gehoord over haar ervaringen bij FitFanatics. Ik heb toen daad bij het woord gevoegd en een email gestuurd naar Ellen met de vraag of ik mocht langs komen voor een oriënterend gesprek. Al snel kreeg ik een reactie en een afspraak voor een intake werd gepland. Ik wilde graag +/- 15 kilo kwijt en na overleg met Ellen heb ik ervoor gekozen om een pakket voor 6 maanden begeleiding te kiezen.

Mijn doel was eigenlijk het verliezen van die kilo’s en dus het verlagen van het cijfer op de weegschaal maar door de begeleiding en ondersteuning van Ellen heb ik dit steeds meer los kunnen laten. Ik heb ervaren dat niet het cijfer op de weegschaal belangrijk is maar dat het veel meer helpend is om te kijken naar het vetpercentage en de centimeters in omtrek maar bovenal naar hoe tevreden/fit ik me voel. De eerste meting/weging was erg positief en dit zorgde voor enorm veel motivatie. De tweewekelijkse meetmomenten waren voor mij prettig omdat dit mij veel inzicht gaf ik mijn proces en in mijn vooruitgang (waarbij Ellen mij geregeld moest vertellen dat ik  niet TE streng moest zijn voor mezelf en me ook soms iets  extra’s mocht gunnen).  Het op maat geschreven eet-schema en meer inzicht in vetten, eiwitten en koolhydraten hebben ervoor gezorgd dat ik nu betere en meer bewuste keuzes maak m.b.t. voeding.

Al vrij snel na de start voelde ik mij  fitter en energieker. Ik heb aan het begin van mijn traject een training gehad van Ellen bij Sporthelden waarna ze voor mij een trainingsschema heeft opgesteld. Na drie maanden heb ik dit opnieuw gedaan waarna ik weer een aangepast trainingsschema heb gekregen. Voorheen sportte ik voor mijzelf maar ik had weinig motivatie omdat ik geen doel voor ogen had. Momenteel sport ik minimaal drie keer per week en zorg ik voor een combinatie van cardio- en krachttraining. Mijn motivatie om te gaan sporten is hoog omdat ik een doel voor ogen had/heb en ik mij door het sporten veel energieker voel.
De combinatie van sporten en goed letten op voeding heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk mijn doel heb bereikt: -13,5 kg  en het vetpercentage is ruim 10% lager!

Het mooie van Fitfanatics vind ik dat ik het niet heb ervaren als een dieet maar als een nieuwe leefstijl die ik mijzelf redelijk makkelijk eigen heb kunnen maken. Ik heb na die zes maanden ervoor gekozen om nog gedurende drie maanden opgevolgd te worden waarbij ik elke maand één meting heb gehad. Dit heb ik gedaan omdat ik het na zes maanden met begeleiding en ondersteuning van Ellen niet prettig vond om het ineens helemaal ‘zelf te gaan doen’. Gedurende deze drie maanden heb ik ervaren dat het mij prima lukt om stabiel te blijven. Het gaat om het zoeken van een balans tussen calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten. Op sommige momenten ben ik wat strenger voor mezelf maar op andere momenten kan ik dit ook wat meer loslaten door de dagen ervoor en erna wat te compenseren. Ellen heeft mij de handvaten gegeven die ik nodig heb om nu zelfstandig met een gezond voedingspatroon en met bewegen door te kunnen gaan.

Super bedankt voor de fijne begeleiding en ondersteuning!