Het cijfer op de weegschaal doet er niet meer toe!

Na lang wikken & wegen en mega uitstelgedrag vertonen, had ik toch besloten om Ellen een berichtje te sturen. Met veel twijfel of het wel de juiste timing was om te beginnen (sinterklaas, kerst en NYE), heeft Ellen mij overtuigd dat het juíst de goede tijd was om bewust te zijn van wat je eet.

Met tegenzin keek ik naar de foto’s van mijn eerste meting. Toch best confronterend… Maar dat zorgde er wel voor dat ik extra gemotiveerd van start ging. Door samen een doel te stellen en een voedingsschema te maken met dingen die ik lekker vind, vlogen de drie maanden voorbij.

De tweewekelijkse metingen gaven mij een stok achter de deur waardoor ik continu resultaat bleef zien. De goede resultaten moesten natuurlijk wel gevierd worden met een lekkere lunch 🙂 Gelukkig paste dat ook gewoon in mijn schema, wat ervoor zorgde dat het makkelijk vol te houden was. Het ging zelfs zo goed dat we het einddoel tot twee keer toe hebben bijgesteld!

Toch was ik niet altijd tevreden met het cijfertje wat op de weegschaal stond. Dankzij Ellen heb ik geleerd dat het cijfer op de weegschaal er eigenlijk niet toe doet, want ‘niemand ziet aan de buitenkant hoeveel je weegt!’ Het gaat er uiteindelijk om wat je zelf in de spiegel ziet. In deze drie maanden zit ik lekkerder in mijn vel en ben ik tevreden met wat ik zie in de spiegel. Ook heb ik enorm veel geleerd over voeding, sporten en het houden van een gezonde balans. Dit maakt dat ik het makkelijk om heb kunnen zetten tot een leefstijl in plaats van het te zien als weer een of ander dieet.

Ellen, super bedankt voor je coaching en motivatie!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?