Ik kan weer gewoon koolhydraten eten!

Ik kan weer gewoon koolhydraten eten!

Meteen na mijn vakantie ben ik begonnen bij Fitfanatics. Het roer moest om en zelf lukte het mij niet meer om af te vallen. Natuurlijk heb ik ook, net als zoveel anderen, het koolhydraatarm diëten geprobeerd. Hier ben ik toen ook een aantal kilo mee afgevallen maar zodra ik weer terugviel in mijn normale voedingspatroon kwamen de kilo’s er zo weer bij.

De eerste keer bij Ellen kreeg ik de opdracht om van een aantal dagen op te schrijven wat ik allemaal at. Alleen dat is al een eyeopener. Op basis daarvan maakt Ellen een voedingsschema wat ook echt bij je past. En ik kon ook weer gewoon koolhydraten eten. Heerlijk! Dan merk je pas hoe erg je die boterham hebt gemist.

De eerste week vol goede moed er tegenaan en me precies aan het schema gehouden. Wat na 2 weken al resulteerde in een super meting! Van 69.6 kg al naar 66.6 kg. Dus nog meer motivatie om door te gaan!

Na een week streng het schema te volgen leerde ik door middel van de voedingscentrum app ook hoe ik andere dingen kon eten en toch binnen mijn kcal kon blijven. Het is in het begin even wat werk om die app in te vullen maar na een tijdje weet je niet meer beter en gaat het bijna vanzelf.

Ook het sporten wilde ik wat meer oppakken en heb daarom een personal training gehad van Sander. Ik kreeg oefeningen om mijn hele lichaam te trainen en ook meteen feedback of ik de oefening wel goed uitvoerde. Hier heb ik ook super veel aan gehad.

Natuurlijk heb ik ook momenten gehad dat het wat moeilijker was. Als ik een druk weekend had met feestjes en barbecues was het soms toch lastig om bewuste keuzes te maken. Maar met extra sporten kun je al veel compenseren.

Mijn doel was om 8 kg af te vallen in 3 maanden. Bij mijn een na laatste meting kwam ik goed in de buurt. Toen zat ik op -7,2kg. Helaas was mijn laatste week een vakantieweek waarin ik veel ben gaan uiteten en op stap ben geweest waardoor ik iets ben aangekomen.  Mijn uiteindelijke resultaat na 3 maanden: -6,1 kg, mijn vetpercentage is gedaald van 32% naar 26,5 % en in totaal ben ik 28,5cm kwijt!

Ik ben super blij met dit resultaat en door Ellen weet ik nu hoe ik zelf die laatste kilo’s er nog af kan krijgen!

Ellen en Sander super bedankt!!