Succesverhalen FitFanatics | ‘Na 15 maanden 28 kilo afgevallen’

Nadat de knop begin juni 2020 omging was ik vastberaden om iets aan mijn gewicht te gaan doen, ik wist alleen nog niet hoe. Ik wist dat het aan mijn eetpatroon lag en niet aan de beweging die ik op een dag had. Ik was namelijk al 5x in de week aan het bewegen vanwege mijn sporten voetbal en volleybal. Daarna ben ik op internet gaan zoeken en kwam ik al snel Fitfanatics tegen, hier kreeg ik meteen een goed gevoel bij na het lezen van de succesverhalen. Ik heb meteen een mailtje gestuurd en Ellen nam de volgende ochtend al contact met mij op om een eerste afspraak te plannen om te kijken wat ik graag wilde bereiken en of het mij een juiste keuze leek. Ik was erg positief over het begeleidingsprogramma en had dit direct voor 6 maanden afgesloten.

Een halve week later had ik weer een afspraak om mijn voedingsschema te bekijken en bespreken dat ik een aantal dagen had bijgehouden. Zo kon Ellen zien wat ik op een dag binnenkreeg en wat we konden gaan veranderen om een juiste levensstijl te creëren. Een dag later had ik alweer een afspraak en dit was dan de echte start, er werden foto’s gemaakt en er werd gewogen. Vanaf dat moment had ik ook toegang tot de app om mijn voedingsschema in te zien dat Ellen gemaakt had en waar ik zelf aanpassingen in kon doen om zo mijn calorie, eiwit, koolhydraat en vet inname te kunnen controleren. In het begin heb ik me vooral aan het schema gehouden, maar na een aantal weken krijg je toch meer inzicht hoe je het zelf kunt gaan invullen. Ik begon dan meestal gewoon met een leeg schema en daar vulde ik mijn avondeten in. Aan de hand daarvan ging ik de rest invullen om weer de juiste verhoudingen te krijgen.

De start was gemaakt, elke 2 weken had ik daarna een weegmoment. Op het begin ging het langzaam voor mijn gevoel, na 1 maand was er pas 1,5 kilo vanaf terwijl ik strikt alles ingevoerd had in de app. Ellen bleef motiveren en de wegingen daarna vlogen de kilo’s eraf. Elke 2 weken daarna waren er ongeveer 2 kilo vanaf. Dit ging zo snel en gemakkelijk voor mijn gevoel dat ik daarna nog 2x mijn doel heb bijgesteld. Na 3 maanden hebben we foto’s gemaakt om te kunnen vergelijken met het begin, er waren al 10 kilo vanaf en dit was al goed zichtbaar!

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kon ik in december niet meer naar de locatie toe voor een weging bij Fitfanatics. Ellen bleef telefonisch contact houden en thuis ging ik op de weegschaal staan om het gewicht door te sturen. Dit was erg prettig om toch bewust bezig te blijven en niet terug te vallen in oude gewoontes.

In maart 2021 ben ik geopereerd aan mijn knie, Ellen heeft hierin goed kunnen sturen wat wijsheid was om niet aan te komen maar ook niet teveel spieren te verliezen. Ik moest niet te veel calorieën binnen krijgen en genoeg eiwitten eten zodat ik toch stabiel kon blijven. Dit is ook gelukt!

Begin april 2021 was eigenlijk de laatste afspraak bij Ellen, hierna heb ik nog een vervolg van 3 afspraken erachteraan geplakt om ook de laatste kilo’s eraf te krijgen. Dit was er ook voor bedoeld om toch ook een inzicht te krijgen hoe je op gewicht moet gaan blijven als je streefdoel bereikt is.

Na 15 maanden ben ik uiteindelijk 28 kilo afgevallen! Ik ben vastberaden om dit gewicht vast te houden door de juiste levensstijl die ik heb ontwikkeld. Ik weet ook zeker dat dit gaat lukken! Bedankt!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een succesverhaal worden?