Leon

“Ik kampte al langer met mijn gewicht. Of beter gezegd overgewicht. Eigenwijs wilde ik dit echter zelf doen, maar je raadt het al: zonder succes. Het lukte wel om wat kilo’s af te vallen, maar die kwamen er uiteindelijk allemaal weer bij. In 2016 werd er bij mij een navelbreuk geconstateerd. Een operatie was noodzakelijk, maar door een stollingsafwijking in mijn bloed, werd dit afgeblazen. Ik werd doorverwezen naar het Radboud in Nijmegen voor onderzoek. Na de diagnose trombopathie, werd besloten om de operatie in Nijmegen te doen. Maar toen volgde de volgende tegenvaller: mijn overgewicht vormde een dubbel risico bij de stollingsstoornis. Teleurgesteld besefte ik dat me dat niet in mijn eentje zou gaan lukken.

In februari 2017 werd ik bij het Radboud UMC gewogen. De teller gaf 152 kilo aan. Bij thuiskomst heb ik direct mijn eetstijl aangepast. Dit resulteerde in een gewichtsverlies van ongeveer 10 kilo. Maar ik voelde ook dat ik het verder niet alleen kon. Ik had al eens over FitFanatics gehoord en met Sander en Ellen gesproken. Op hun website heb ik vervolgens meer informatie gezocht en hun werkwijze met voedingsschema’s sprak me erg aan, want ik geloof niet in diëten, shakes, vermageringspillen en andere zogenaamde snelle middelen. De eerste afspraak in april was snel gemaakt. Een noodzakelijke beslissing, maar gezien het resultaat de beste die ik kon maken.

Sander gaf eerst uitgebreid en duidelijk uitleg over hun werkwijze. Tijdens mijn eerste meting op 14-4-2017 woog ik 141,8 kilo (met een vetpercentage van 32,1%). In overleg met Sander stelde ik als doel 120 kilo (met een vetpercentage van 22%). Mijn verbazing was groot toen ik het voedingsschema kreeg. Het bleek dat ik veel te weinig at en moest het aantal maaltijden per dag (van 3 naar 6x) en hoeveelheden drastisch verhogen. Ik maakte nog de opmerking: ‘Ik kom toch om af te vallen?’ Maar het ging natuurlijk om de keuze van voeding en het feit dat ik meer moest gaan bewegen. Het bewijs dat Sanders schema goed werkt, bleek toen ik na 2 weken al 4 kilo was afgevallen. Dat smaakte naar meer! Daarnaast ging ik minimaal drie keer per week sporten en nam ik deel aan diverse FitFanatics wandeltochten. Binnen een paar weken voelde ik me al een stuk energieker en verloor ik heel stabiel gewicht. Tot ik op een bepaald punt bleef hangen. Het was niet altijd makkelijk, maar op die momenten kwam de eigen discipline om de hoek kijken. Ik ben vol blijven houden omdat ik in het programma geloofde en omdat het bewijs in die eerste maanden ook geleverd was. Uiteindelijk werd dit doorzetten weer beloond met afvallen.

Op 18-5-2018 heb ik mijn doel zo goed als gehaald: 120,6 kilo (met een vetpercentage van 22,4%). Dit betekent dat ik in totaal zo’n 32 kilo ben afgevallen, dankzij de hulp van FitFanatics. Inmiddels ben ik op 22-5-2018 met succes geopereerd.

Ik wil iedereen bedanken die me in deze periode gesteund heeft en gemotiveerd, maar vooral Sander zonder wiens begeleiding me dit waarschijnlijk nooit gelukt was. Die steun en motivatie had ik echt nodig. Het traject is nog niet helemaal afgelopen, er staan nog een aantal metingen gepland. Zodra ik voldoende hersteld ben van de operatie pak ik ook het sporten weer op en probeer ik nog een paar kilo af te vallen. Maar ik ben trots op het resultaat dat ik nu bereikt heb. Ook de complimenten uit mijn omgeving zijn daar een extra bewijs van. Mijn volgende uitdaging is om op dit gewicht te blijven. Het voedingsschema zit echter nu in mijn systeem en dat is de basis. Ik voel me zoveel fitter en energieker. Een nieuw leven breekt nu voor me aan.

Succesverhalen Fitfanatics - Personal Training en voeding | Leon

''Noodzakelijk''

FitFanatics Sander van den Broek - Personal trainer en voedingscoach

Wil jij net zo een succes behalen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

FitFanatics Sander van den Broek - Personal trainer en voedingscoach

Wil jij net zo een succes behalen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Andere succesverhalen ter inspiratie

Succesverhaal Fitfanatics - Personal Training en voedingsbegeleiding Panningen - Angela

Angela

28kg en 29cm in buikomvang kwijt in een jaar tijd!

Succesverhaal lezen

Succesverhaal Fitfanatics - Voedingsbegeleiding en small group training Panningen - Loes van der Heide en Steef Nelissen

Loes van der Heide en Steef Nelissen

Meer dan 8 en 16 kilo kwijt dankzij voedingsbegeleiding en smallgroup training!

Succesverhaal lezen

Succesverhaal Fitfanatics - Voedingsbegeleiding en Personal Training Panningen - Ellie Adriaans

Ellie Adriaans

16 kilo afgevallen in plaats van mijn doel van 10 kilo en 21cm taille minder!

Succesverhaal lezen

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics