Het effect van Interval Training

Bij intervaltraining worden korte periodes van heftige inspanning afgewisseld met korte herstel periodes. Het gaat dus om een goede verdeling van arbeid en rust bij intervaltraining. De intervallen kunnen variëren van een aantal secondes tot een aantal minuten. Door de korte maar zware inspanning neemt je aërobe vermogen toe waardoor je op termijn deze hogere intensiteit steeds beter kunt volhouden. Duurlopers kunnen hierdoor hun loopsnelheid telkens een beetje opschroeven. Door intervaltraining raak je minder snel verzuurt, is er een hogere vetverbranding en is er een hogere rustmetabolisme. Je lichaam heeft hierdoor meer energie. Belangrijk is dat je steeds de controle houdt van je HF (hartfrequentie) en de aanmaak van melkzuur.

Het afterburn effect van interval training

Wanneer je intervaltraining van 70 tot 85% van je maximale hartslag combineert met krachttraining, dan heb je een hoge naverbranding. Dit is erg gunstig wanneer je de wens hebt om af te vallen. Een voorbeeld: na je krachttraining pak je nog 10 minuten de loopband waarbij je 2 minuten snel loopt afwisselt met 2 minuten rustig lopen. Deze manier van trainen passen wij ook toe tijdens onze Small Group trainingen of  1- op 1 training. Deze trainingen zorgen voor vele voordelen! Wegens corona bieden we nu alleen individuele training aan in maximaal 3 groepjes van 2. Zo kun jij helemaal coronaproof trainen bij FitFanatics.

Interval zorgt voor snel en veel afwisseling. Dit maakt het niet alleen leuk maar zorgt ook nog eens voor een zeer effectieve manier van trainen.

Zoals beschreven is afvallen nooit doel nummer 1 maar het krijgen van een juiste mindset. Maar Intervaltraining is een mooie methode om jou fysieke doelstelling te ondersteunen.

Wil jij het eens met ons proberen? Intervaltraining in Venlo of Panningen?

Neem dan contact met ons op!