Motivatie om te sporten in de winter

Motivatie sporten winter

Inhoudsopgave

Momenteel genieten we nog van de prachtige herfstdagen. De kleuren in het bos veranderen van groen naar geel en rood. Toch gaan we ons weer langzaam klaarmaken voor de kortere en grauwere dagen. We merken al jaren dat deze tijd van het jaar mensen van de sportschool weerhoudt en dat motivatie steeds verder te zoeken is. Erg zonde. Maar hoe blijf je gemotiveerd om te sporten in de winter terwijl het buiten koud is, regent en het met etenstijd al helemaal donker is?

Motivatie vinden om te sporten in de winter

Je kent het vast wel: het is winter en je komt thuis van het werk. Het is al donker en je gaat toch liever eerst even iets eten. Na eten buik je eerst even uit op de bank om erna te gaan sporten. Of toch niet? Het is donker en koud buiten en de motivatie zakt om weer op te staan om te gaan sporten…

Wij geven jou graag een aantal tips die je helpen bij het motiveren van sporten in het winterseizoen.

Verander je routine

Fitness je drie keer per week? Het is niet gek als je daar op een gegeven moment best wel klaar mee bent. Ook je lichaam raakt steeds meer gewend aan bepaalde bewegingen en raakt op een gegeven moment verveeld. Probeer dus eens iets anders. Misschien een groepsles? Door je routine te veranderen wordt je lichaam en je geest opnieuw geprikkeld. Juist door deze prikkel wordt jij opnieuw gemotiveerd om in de winter door te gaan en fitter te starten in het voorjaar.

Start met een positieve mindset

Sporters staren zich vaak blind op puur het fysieke deel, door bijvoorbeeld alleen te kijken hoeveel kilo ze verliezen met sporten of hoe breder de biceps zijn geworden. Hierdoor ben je eigenlijk alleen bezig met het resultaat en ben je alleen maar teleurgesteld als het niet gaat zoals je gepland had.
Met andere woorden kijk naar wie je in de spiegel ziet en wat je kunt doen om ook die persoon in het verhaal mee te nemen. Dat is wat ze noemen een positieve mindset!

Leer meer over de positieve effecten van sporten

Dat sporten enorm goed is voor je lichaam en geest, dat weten we wel. Maar weet je ook precies waarom? Het schijnt dat hoe meer kennis je hebt over de effecten van sporten, hoe groter de kans dat je jezelf daadwerkelijk in beweging zet. Maar weinig mensen weten wat sporten écht met je doet. Lees je dus in of bekijk interessante films en/of documentaires over dit onderwerp.

Het blijft natuurlijk een feit dat de gezondheidsvoordelen van sporten gewoon erg groot zijn. Het krijgen van een betere conditie, verlagen van een te hoge bloeddruk, krijgen van meer energie, makkelijk op gewicht blijven, je fitter voelen en ga zo maar door. Allemaal onderdelen die jouw leven een stuk aangenamer maken doordat je je lichaam ook echt weerbaarder maakt.

We merken nu iedere dag hoe belangrijk het is….

Geef jezelf een beloning

Sta toe jezelf zo nu en dan te belonen, al is het met iets kleins. Hoewel dit natuurlijk niet je enige motivatie moet zijn, kan het je wel ‘dwingen’ om stappen buiten te zetten in plaats van dat je op de bank blijft hangen.

Sport binnenshuis

Zoek je het echt niet om naar buiten te gaan en gaat niks of niemand daar verandering in brengen, dan kan je altijd nog kiezen voor Personal Training. Juist door samen met iemand te werken die jij vertrouwd en die jou 1 op 1 goed kan begeleiden zorgt ook in deze wintertijd voor een mooi resultaat.

Je hoeft nog geen keuze te maken maar ga eens het gesprek aan en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij helpen jou graag.

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Snel afvallen is dat wel verstandig

Snel afvallen, is dat wel verstandig?

In onze hedendaagse samenleving is de belofte van snel afvallen erg verleidelijk. Zeker met uitspraken zoals...

Bekijk artikel

Spiermassa opbouwen, zo werkt het!

Veel mensen beginnen hun fitnessreis met hoge verwachtingen en een flinke dosis motivatie, zeker wanneer het...

Bekijk artikel

welke spiergroepen kun je het beste samen trainen voor optimaal resultaat

Welke spiergroepen samen trainen?

Wanneer je de sportschool binnenstapt, gewapend met de beste intenties en een flinke dosis motivatie, wil...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics