Blog no. 1: The Road to Panningen

Inhoudsopgave

Doelen. Heel erg goed om ze te hebben; nog beter om te weten hoe je er komt. Deze blog gaat over een groep mannen met een gezamenlijk doel en een gedeelde passie. Het doel om de tocht nóg eens te doen.

In deze blog neem ik jullie mee in de tocht van Asbestsanering Het Zuiden voor het goede doel. Vanaf september 2019 ben ik de mannen van dit team aan het begeleiden en trainen op hun weg naar een grote tocht. Met 6 man sterk gaan ze namelijk een epische tocht afleggen. Een aantal jaren geleden heeft Ruud de tocht al eens gedaan na een succesvolle afvalrace. Ruud is ruim 85 kilo (!!) afgevallen en is toen van Roggel naar Parijs gefietst voor het goede doel en de tocht kreeg de naam “Obesitas Cycling Tour”.
In mei 2020 zal deze tocht herhaald worden. Wederom worden er goede doelen aan gekoppeld en gaat Ruud met 5 vrienden de tocht opnieuw afleggen: fietsen van Parijs naar Panningen. De goede doelen die gesteund worden in deze tour zijn: Stichting Voorvechter (ondersteunen onderzoek naar kanker) en Speelgoedbank Peel en Maas, Leudal.

In aanloop naar deze tocht zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden en kunnen jullie de mannen volgen. Ik laat jullie zien hoe en wat er getraind wordt en hoe de mannen zich voorbereiden op de tocht. In samenwerking met Sporthelden hebben we de juiste trainingsfaciliteiten om het doel te gaan verwezenlijken. Elke zaterdagochtend staat er een fietstraining op het programma van 45-50 minuten. Daarna doen we altijd nog een paar core stability (rompstijfheid) oefeningen om nóg efficiënter te kunnen fietsen!

Vanaf september tot en met nu hebben we vooral de basis gelegd, een startpunt bepaald en de weg uitgestippeld. Tot op heden is er al verbetering te zien, met name in de FTP-waarde. De FTP-waarde is een indicatie voor kracht en conditie op de fiets. Door de juiste trainingsmethodieken toe te passen kan er al vrij snel vooruitgang geboekt worden.

Vorige week hebben we omslagpunt intervallen en VO2max intervallen gedaan: het zegt eigenlijk niets anders dan een wat langere interval op een wat minder hoge hartslag en daarna een kortere interval op een hogere hartslag. Tussen de intervallen door uiteraard voldoende rust.
De training was pittig, gezien het profiel en de intervallen. Het was hard werken maar de juiste rustperioden tussen de intervallen maakte het wat draaglijker. De intervallen hebben we gereden op een klimtempo.
Na de fietstraining zijn we doorgegaan met de core stability-oefeningen. Relatief eenvoudige oefeningen om de rompstijfheid te verbeteren. Hierdoor leren we het lichaam om kleine spieren te gebruiken die onbewust veel energie kunnen besparen in het fietsen.
Tot slot hebben we nog een paar rek en strek oefeningen gedaan, om het lichaam weer tot rust te brengen en de ochtend hebben we afgesloten met een heerlijk kopje koffie!

Aankomende week gaan we een wat rustigere training doen als je kijkt naar de intensiteit, hoewel die op zijn manier ook erg zwaar kan zijn. We gaan dan trainen op de langere vlakke wegen,voor soepelheid in de pedaalslagen en soepelheid in de benen. Dit gaan we doen door veel tijd in het zadel door te brengen met wisselende snelheden in de benen. De lagere snelheden zijn vooral bedoeld om de techniek te verbeteren, en de hogere snelheden om de spiersoepelheid te verbeteren.

Binnenkort volgt weer een nieuwe blog! Dan kun je lezen hoe de mannen de voorbereiding op de tocht tot nu toe ervaren!

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Snel afvallen is dat wel verstandig

Snel afvallen, is dat wel verstandig?

In onze hedendaagse samenleving is de belofte van snel afvallen erg verleidelijk. Zeker met uitspraken zoals...

Bekijk artikel

Spiermassa opbouwen, zo werkt het!

Veel mensen beginnen hun fitnessreis met hoge verwachtingen en een flinke dosis motivatie, zeker wanneer het...

Bekijk artikel

welke spiergroepen kun je het beste samen trainen voor optimaal resultaat

Welke spiergroepen samen trainen?

Wanneer je de sportschool binnenstapt, gewapend met de beste intenties en een flinke dosis motivatie, wil...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics