Alles over één op één Personal Training

personal-training

Inhoudsopgave

Personal training is een 1 op 1 training met een personal trainer. Deze training kan op verschillende locaties gegeven worden, bijvoorbeeld in een personal training studio of in de buitenlucht. Tijdens een personal training heb je een coach die je begeleidt op het gebied van beweging, voedig en mental coaching. De personal trainer heeft verstand van de mogelijkheden van het lichaam en de fysieke gesteldheid. Een personal trainer zorgt niet alleen voor lichamelijke begeleiding en de invulling van je trainingsprogramma, maar hij of zij geeft ook een stukje persoonlijke aandacht door ervoor te zorgen dat je op alle vlakken gesteund en gemotiveerd blijft op je weg naar een fitter lichaam.

Veel personal trainers zijn niet alleen trainers. Ze kunnen je naast alles op het gebied van voeding en beweging, ook helpen met blessures, pijnklachten en mobiliteit. Daarnaast kan een personal trainer ook gezien worden als een vertrouwenspersoon en bron van inspiratie en motivatie. Het gaat er uiteindelijk om dat je de beste versie van jezelf wordt!

“Personal training geeft jou net dat extra zetje om toch te gaan sporten”

Waarom Personal Training?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor personal training. Als je graag fitter wilt zijn en wilt werken aan je fitnessdoelen, dan kun je natuurlijk ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Personal training is echter één van de meest effectieve manier om je doelen op het gebied van fitness en gezondheid te bereiken. Hieronder vind je 5 voordelen van personal training!

Meer dan alleen fitness

Personal training is meer dan alleen sporten. Een goede personal trainer praat of beweegt niet met je mee, maar kijkt naar jouw gedrag en stimuleert om bepaalde patronen te doorbreken. Kies je voor personal training, dan betekent dat jij serieus met je doelen aan de slag wilt en op een zo efficiënt mogelijke manier vooruitgang wilt boeken!

Een extra duwtje in de rug

Zelfs de meest gedisciplineerde personen hebben af en toe een duwtje in de rug nodig. Af en toe is de motivatie om te sporten nu eenmaal ver te zoeken, bijvoorbeeld na een lange, zware dag op het werk. Op zo’n moment is een personal trainer een goede stok achter de deur. Het feit dat je een afspraak met je personal trainer hebt staan, maakt dat je minder snel geneigd bent om niet te gaan.

Werken aan een realistisch doel

De kans bestaat dat je zomaar maar iets doet, wanneer je zelf aan de slag gaat met het werken aan je fitnessdoelen. Wellicht dat je daarbij vooruitgang boekt, maar wat nou als je eigenlijk veel efficiënter met je tijd om zou kunnen gaan? Iets wat je binnen een aantal weken had kunnen bereiken, maar inmiddels al maanden bezig? Een van de voordelen van personal training is dat je samen met je personal trainer realistische, maar uitdagende doelen op kunt stellen. Zo wordt het naast een effectieve manier van sporten, ook nog een leuker om te sporten!

Oefeningen op de juiste manier uitvoeren

Vaak zijn er nog kleine puntjes tijdens de uitvoering van een oefening die beter kunnen, zelfs wanneer je denkt dat je een oefening op een correcte manier uitvoert. Een personal trainer leert je de juiste houden en techniek aan en dast is ontzettend belangrijk als het aankomt op fitness. Op deze manier behaal je maximaal resultaat en beperk je bovendien de kans op blessures.

Profiteer van een gepersonaliseerde aanpak!

Personal training is om meerdere redenen effectief, een van deze redenen is omdat er gekeken wordt naar jou als persoon en de wensen die je hebt. Iedereen is anders en een goede personal trainer begrijpt dit. Heb jij vroeger een blessure gehad en kun je (nog) niet alle oefeningen doen? Dan wordt daar rekening mee gehouden en wordt er gekeken hoe jij je doelen alsnog kunt behalen.

“Met personal training maak je van je dromen, doelen”

Beste manier om af te vallen met Personal Training

Veel mensen denken dat langdurige cardio-oefeningen de beste manier zijn om af te vallen. Maar uren op de loopband staan of fietsen in de sportschool is niet het enige dat je helpt op weg naar een fitter lichaam. Wanneer je krachttraining toevoegt aan je workout, zul je nog sneller kilo’s verliezen. Daarnaast is het belangrijk dat je gezond eet en het sporten volhoudt. Fitness minimaal 2 keer per week en wissel daarbij verschillende spiergroepen af. De voordelen van de gouden combinatie cardio en krachttraining op een rij:

Je verbrandt langer calorieën

Met krachttraining in combinatie met cardiotraining verbrand je ook na je training nog calorieën. Dit wordt ook wel het ‘afterburn-effect’ genoemd. Het verbranden van calorieën na je workout kan tot wel twee dagen standhouden. Een effectief voordeel dus!

Je neemt sneller afscheid van vet

Met krachttraining kweek je meer spierweefsel. Spieren hebben energie nodig, dat ze halen uit calorieën. Hierdoor verbrand je sneller en meer calorieën en neem je sneller afscheid van vet. Oftewel: afvallen door fitness gaat sneller als je krachttraining toevoegt aan je training!

Je ervaart minder stress en een lagere bloeddruk

Fitness zorgt ervoor dat je bloed sneller door je aders pompt, wat vervolgens resulteert in minder stress en een lagere bloeddruk.

Je hart functioneert beter

Door met regelmaat te fitnessen worden je spieren steeds sterker. Dit is niet alleen goed in de strijd tegen de kilo’s, maar ook voor je hart. Je hart is namelijk ook een spier en pompt hierdoor efficiënter bloed en zuurstof door je lichaam.

BECOME THE BEST VERSION OF YOURSELF!

Inhoudsopgave

FitFanatics voedingsbegeleiding en personal training in Panningen

Wil je aan de slag met jouw doelen?

Meld je dan nu aan voor onze personal training, small group training of voedingsbegeleiding. Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Voor jou geselecteerd

Snel afvallen is dat wel verstandig

Snel afvallen, is dat wel verstandig?

In onze hedendaagse samenleving is de belofte van snel afvallen erg verleidelijk. Zeker met uitspraken zoals...

Bekijk artikel

Spiermassa opbouwen, zo werkt het!

Veel mensen beginnen hun fitnessreis met hoge verwachtingen en een flinke dosis motivatie, zeker wanneer het...

Bekijk artikel

welke spiergroepen kun je het beste samen trainen voor optimaal resultaat

Welke spiergroepen samen trainen?

Wanneer je de sportschool binnenstapt, gewapend met de beste intenties en een flinke dosis motivatie, wil...

Bekijk artikel

Wanneer ga jij starten?

Meld je vandaag nog aan of neem contact op voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag handige tips ontvangen voor jouw fitnessreis, of op de hoogte blijven van onze acties? Schrijf je dan nu in!

Gratis adviesgesprek

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we samen jouw doelen zoals fit worden of afvallen kunnen bereiken. 

Het adviesgesprek is volledig vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden.

Let op: We hebben maar beperkt plaats, vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Black Friday FitFanatics

Black Friday € 200,- korting*

Je profiteert tot en met zaterdag 25 november van ruim €200,- voordeel op een pakket van 10 personal trainingen.

Dubbel voordeel

Meld je aan en maak 11x kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,- van horeca uit Peel & Maas.

Grijp nu je kans en ga aan de slag met een van onze professionals! We streven er naar om samen je doelen te bereiken.

Aanmelden kan ook telefonisch of per app via 0613807335, of bij je trainer.

*Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden van FitFanatics